hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer Kent Konseyi'nden, 'Siper ol Nilüfer' desteği

    Nilüfer Kent Konseyinden, Siper ol Nilüfer desteği
    expand

    Nilüfer Kent Konseyi'nden, 'Siper ol Nilüfer' desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA) - BURSA Nilüfer Kent Konseyi, ‘Siper ol Nilüfer’ adı altında bir çalışma başlattı. Nilüferliler, sağlık çalışanları ve çalışmak zorunda olanlar için dayanışma yoluyla siperlik üretiyor.

    Nilüfer Kent Konseyi, Koronavirüs sürecinde de çalışmalarına devam ediyor. ‘Siper ol Nilüfer’ adı altında yeni bir çalışma başlatan Nilüfer Kent Konseyi, sağlık çalışanları ve çalışmak zorunda olanlar için dayanışma yoluyla siperlik üretiyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, “Koronavirüs sürecinde sağlık emekçilerimize ve çalışmak zorunda olanlara nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Bu süreçte hızlı da hareket etmemiz ve hemen sonuca ulaşmamız gerekiyordu. En kısa zamanda siperlik yapımı için malzemeleri aldık ve ‘malzemeler bizden, birleştirmesi sizden’ diyerek gönüllülük üzerine kurulu bir kampanya başlattık. Nilüfer Halkının büyük bir ilgisiyle karşılaştık.Tüm Nilüferlilere teker teker teşekkür ediyoruz. İlk etabımızı tamamladık ve Nilüferlilerle birlikte dayanışarak bin adet siperlik ürettik. Kısa zaman içerisinde bu siperliklerimizi sağlık çalışanlarımıza ulaştıracağız. Ayrıca ikinci etabımıza da başladık ve bu sefer 2 bin siperlik üretimi yapacağız. İhtiyacı olan herkese ulaşmak için tüm Nilüferliler olarak elimizden geleni yapıyoruz. İkinci etabımıza da yoğun ilgi bulunuyor. Bu çalışmayı süreç sonlanana dek devam ettirmeyi amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

    Nilüfer Kent Konseyi siperlik yapımının yanı sıra Mahalle Komiteleri aracılığıyla da dayanışmaya devam ediyor. Şimdilik iki mahallede (Çalı ve Altınşehir) Dayanışma Marketi kuruldu. Dayanışma Marketlerine mahalleliler yiyecek ve sağlık malzemeleri bırakıyor, ihtiyaç sahipleri de gelip istediğini alabiliyor. Bu kampanyayı diğer mahallelere yaymak adına çalışmalar devam ediyor.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow