hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer’de, Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

    Nilüfer’de, Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı
    expand

    Nilüfer’de, Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA, (DHA)-BURSA Nilüfer Belediyesi, kurbanların sağlık koşullarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde kesilmesi için kurban satış ve kesim yerlerinde hazırlıklarını tamamladı.
    Nilüfer Kaymakamlığı başkanlığında kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu kararına göre, belediyenin kurban satış ve kesim yerleri belirlendi. Nilüfer’de kurban satışı ve kesimi, bu yıl da Alaaddinbey Hayvan Pazarı’nda yapılacak. Belediyenin belirlediği alanlar dışında satış yapılmasına izin verilmeyecek. Bölge sakinleri, İhsaniye, Ataevler, Karaman, Konak, Kültür, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, 100. Yıl ve Üçevler pazaryerleri ile Hasanağa TOKİ kesim yeri (Kızılcıklı Mahallesi), Görükle şantiye, Göçmen Konutları pazaryeri, Kayapa otoparkı ve Gölyazı Balık Mezatı’nda, Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanacak olan gerekli kurban kesim düzeneklerini kullanarak, kendi imkanlarıyla kesim yapabilecek. Hazırlanan bölgelerde poşet, eldiven, ıslak mendil ve kurban kesim broşürünün bulunduğu paketler dağıtılacak. Sokak aralarında denetimsiz ve kontrolsüz kurban satışına ve kesimine izin verilmeyecek.
    ALAADDİNBEY’DE 3 GÜN KESİM HİZMETİ
    Alaaddinbey Hayvan Pazarı’nda bayramın ilk üç günü, hazırlanan diğer kesim noktalarında ise bayramın birinci günü kesim hizmeti verilecek. Kurban kesim hizmetleriyle ilgili bilgi almak isteyenler, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne 444 16 03 numaralı ve Alaaddinbey Hayvan Pazarı’na 413 32 61 numaralı telefonlardan ulaşıp bilgi alabilecek. Nilüfer Belediyesi, vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve çevre koşullarına uygun kesim yaptırabilmeleri için gerekli tüm önlemleri alırken, belirlenen kesim noktalarında gerekli ekipman ve temizlik personeli de bulundurulacak.
    AÇIK ALANDA KURBAN KESİMİNE CEZA
    Belirlenen kesim yerleri dışında veya açık alanlarda kurban kesenler, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimiyle engellenecek ve gerekli cezai işlemler uygulanacak. Vatandaşlar bayramda 246 73 65 ve 444 16 03 numaralı telefonlardan ekiplere ulaşarak şikayetlerini iletebilecek. Belediye Başkanı Turgay Erdem, kent genelinde vatandaşların kurbanlarını en iyi şartlarda kesmeleri için gereken önlemleri aldıklarını belirterek, belirlenen noktalarda kesim yapılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow