hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer'de Mahalle Komiteleri ‘Yapılanma Çalıştayı’nda buluştu

    Nilüferde Mahalle Komiteleri ‘Yapılanma Çalıştayı’nda buluştu
    expand

    Nilüfer'de Mahalle Komiteleri ‘Yapılanma Çalıştayı’nda buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA) – BURSA’da Nilüfer Belediyesi’nin demokrasi ve katılımcılığın en önemli göstergesi olarak hayata geçirdiği Mahalle Komiteleri modelinin yönetimsel süreci, düzenlenen ‘Yapılanma Çalıştayı’nda ele alındı. Kenti, Nilüferliler ile birlikte yönetme arzusunda olduklarını ifade eden Turgay Erdem, “Amacımız herkes mahallesinde söz sahibi olsun” dedi.

    Mahalle Komitelerine yönelik düzenlenen Yapılanma Çalıştayı geniş katlımla gerçekleşti. Çalıştaya, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, muhtarlar, kadın dernekleri üyeleri, mahalle komiteleri üyeleri ve Nilüfer Kent  Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı. Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsayan Atanur moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştay kapsamında yapılan oturumlarda, Mahalle Komiteleri’nin güçlü ve zayıf yönleri, temel görevleri, seçim yöntemi ile periyodu, öneriler, görüşler ele alındı.

    Çalıştaya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem çalıştaya katkı koyan herkese teşekkür etti. Nilüfer Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan Mahalle Komiteleri yapılanmasının kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade eden Turgay Erdem, “Bizler demokrasiye inanan ve yaşamın her alanında demokrasiyi yücelten bir anlayıştayız. Yerel yönetimlerde bu anlayışı hayata geçirmenin ilk adımı olarak halkın karar süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla Mahalle Komiteleri yapılanmasını hayata geçirdik. Doğrudan demokrasi ve katılım süreçlerinin en önemli ayağını oluşturan Mahalle Komiteleri’nin seçimle belirlenmesi bizim demokrasi anlayışımız gereği önemli. Kent yönetiminde söz sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız, Nilüfer’in 64 mahallesinde kurulan sandıklarda yarışarak seçilsinler ve son sözü Nilüferliler söylesin istiyoruz. Amacımız herkesin, mahallesinde söz sahibi olması, öncelikleri belirleyen bir düzeyde olması ve mahallenin sorunlarına hakim olması” dedi.

    "NİLÜFER'DE YAŞAYAN HERKES KENT İÇİN BİR ŞEYLER YAPABİLİR"

    Nilüfer’de yaşayan herkesin kent için bir şeyler yapabileceğini vurgulayan Turgay Erdem, “Mahalle Komitelerimize aktif katılımı ve komiteler arasında işbirliğini, dayanışmayı artırmak amacıyla neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunarak, bazı organizasyonlar yapmak gerektiğini düşünüyorum. Nilüfer’de yaşayan insanların bu kente karşı aidiyet duygularını geliştirmek konusunda Mahalle Komitelerimizin de bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Örneğin mahalleler arası yarışmalar gibi organizasyonlar yapılabilir. Bu konuda sizlerden de güzel öneriler geleceğini umuyorum. Sonuç olarak bütün çabamız Nilüfer’i demokrasi konusunda model yapacak bir yapılanmayla kentimizi el birliğiyle örnek ve aydınlık bir geleceğe taşımak içindir. Hiçbir başarı ve başarısızlık tek kişilik değildir. Nilüfer’de tabandan tavana yükselen bir demokrasi modeliyle, yarınlara çağdaş ve örnek alınan bir kent bırakacaksak, bunu hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

    Çalıştay sonunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Turgay Erdem, “Çok güzel fikirler ortaya çıktı. Alınan kararlar genel kurula gelecek ve çalışmalarımız başlayacak. Bu kenti birlikte yöneteceğiz. Herkesin fikir ve önerisine açığız” diye kaydetti.  

    Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da 10 yıllık sürecin değerlendirmesini yaptıklarını belirterek, “Türkiye’ye örnek Mahalle Komiteleri modeli, 10 yıllık tecrübesinin ardından bugün yeniden yapılanma süreci için toplandı. Bugüne kadar neler yapıldı ve bundan sonra nasıl bir süreç izlenecek bunları ele alıyoruz. Katılımın yüksek olduğu bir ortamda görüş ve önerilerini sunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

    Çalıştay sonunda alınan kararlar İşleyiş Yönergesi’ne yansıtılarak, Mahalle Komiteleri Genel Kurulu’na sunulacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow