hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nilüfer’de market ve pazarlarda sıkı denetim

    Nilüfer’de market ve pazarlarda sıkı denetim
    expand

    Nilüfer’de market ve pazarlarda sıkı denetim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA) - BURSA'da Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgınına karşı tedbir amacıyla, ilgili bakanlıkların genelgeleri kapsamında sıkı denetim yapıyor. Ekipler marketlerde sebze ve meyvelerin poşetlenmesini denetlerken, pazarlarda da vatandaşı bilgilendirerek ürünlere dokunmamaları konusunda uyarıyor.

    Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı genelgeleri kapsamında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mart’ta 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında zabıta ekipleri Nilüfer’de tiyatro, sinema, gösteri merkezi, nişan-düğün salonu, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi gibi umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kapalı olup olmadığını denetliyor. Yürürlüğe giren genelgeye göre geçici olarak faaliyetleri durdurulan işletme ve merkezleri kontrol eden ekipler, aynı zamanda ilçede faaliyet gösteren yeme-içme mekanlarının hijyen ve temizlik kurallarına uygunluğunu da inceliyor. Kontrollerde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken mekanların büyük bölümünün yasağa uyduğu görüldü. Genelgeye uymayan işyerleri hakkında da tutanak tutuldu.

    GENELGEYE UYUP UYMADIKLARI KONTROL EDİLİYOR

    Nilüfer Belediyesi Zabıta ekipleri Ticaret Bakanlığı’nın 20 Mart’ta yayınladığı “Marketler ve pazar yerlerinde sebze ve meyvelerin tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satılması ve tezgahlar arasında boşluk bırakılması” yönündeki genelgesi kapsamında da marketlerde ve pazar yerlerinde denetim yapıyor. Bütün zabıta ekipleri Nilüfer’de marketleri tek tek denetleyerek genelgeye uyup uymadıklarını kontrol ediyor. Marketlerde sebze ve meyvelerin hepsinin poşetlenmeleri için görevliler uyarılıyor.

    PAZARLARDA BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

    Nilüfer Belediyesi Zabıta ekipleri, pazar yerlerinde de Pazarcılar Odası ile birlikte tedbirler aldı. Pazarların giriş ve çıkışlarına uyarılar asılırken, isteyenlerin kullanması için de dezenfektan konuldu. Bütün pazarlarda pazarcılara maske ve eldiven dağıtıldı; tezgahlar arasında güvenli mesafe oluşturmaları sağlandı.

    Pazarlarda vatandaşlar da, Koronavirüs ile ilgili bilgilendirilirken tezgahlarda satılan ürünlere dokunmamaları konusunda uyarıldı.

    NİLESPİT 1 SAAT ÜCRETSİZ

    Nilüfer Belediyesi salgın riskine karşı, halkın sağlığı için tedbirleri artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda toplu taşımayı kullanmak zorunda kalan vatandaşların ulaşımlarını daha güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla Nilespit bir saat süreyle ücretsiz kullanılabilecek. Nilespit’i kullanan vatandaşlar her kullanımda ilk bir saatlik süreye ücret ödemeyecekler.

    Öte yandan Nilüfer Belediyesi kamuya açık bütün alanlarda dezenfekte çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow