hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şiddet mağduru kadınlara destek hattı

    Şiddet mağduru kadınlara destek hattı
    expand

    Şiddet mağduru kadınlara destek hattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA) - KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında vatandaşların evlerine kapanması üzerine aile içi şiddetin artış gösterdiği belirtilirken, Nilüfer Belediyesi, Kadın Dayanışma Hattı ile zor durumda kalan kadın ve çocuklara destek oluyor.

    Koronavirüs salgınının giderek yayılmasıyla birlikte yetkililerin “Evde kal” çağrıları üzerine bütün Türkiye’de vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Ancak Koronavirüs salgınıyla birlikte zaman zaman sokaklarda yaşanan şiddet, sosyal izolasyonla birlikte evlere taşındı. Virüs salgını sürecinde dünyada yapılan araştırmalar, son bir ayda aile içi şiddet ve kadına şiddet olaylarında artış yaşandığını gözler önüne seriyor.

    Türkiye'de geçen Mart ayında 29 kadın öldürüldü. “Evden kal” çağrılarının yapıldığı 11 Mart tarihinden 31 Mart tarihine kadar geçen sürede ise 21 kadının hayatına son verildi. Yaşama özgürlüğü elinden alınan bu kadınların büyük çoğunluğu evlerinde öldürüldü. İşte bu nedenle de bu dönemde şiddetle karşı karşıya kalan kadınların ulaşabileceği destek mekanizmalarının varlığı daha önem kazandı.

    Nilüfer Belediyesi de bu süreçte virüs salgını boyunca evden çıkamayan, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan bütün kadınlara destek olmayı sürdürüyor.

    Evde şiddete maruz kalan kadınlar Nilüfer Belediyesi’nin (0224) 452 82 13 numaralı hattından Nilüfer Kadın Dayanışma Merkezi'ni arayarak hukuki, sosyal ve ekonomik hakları konusunda bilgi alabiliyor.  Telefon ederek Nilüfer Belediyesi sosyologlarına ulaşan vatandaşlara barınma, uzaklaştırma veya koruma, adli yardım, psikolojik destek gibi ihtiyaçları ile ilgili neler yapabilecekleri konusunda destek veriliyor. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow