hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Normal hayata dönmek için elimizden geleni yapmalıyız

    Normal hayata dönmek için elimizden geleni yapmalıyız
    expand

    COVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖZCAN DİLEKYİĞİT: KÖŞEBAŞI RESTORAN İŞLETME SAHİBİ

    Normal hayata dönmek için elimizden geleni yapmalıyız
    Özcan Bey sizi tanıyabilir miyiz?

    1966 yılında Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde doğdum. 1990-2015 yılları arası Bursa’da mali müşavirlik yaptım. 2009-2013 yıllarına Osmangazi Belediye Meclis üyeliği, BSMMM odasında Başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği yaptım. Evli ve iki kız babasıyım.

    Köşebaşı Restoran’ın Bursa serüveni nasıl başladı?
    Uzun yıllardır Bursa’da yaşıyorum. Güney mutfağının eksikliğini hissederek babamın mesleği kebapçılık. Bende baba mesleğinden yola çıkarak 2016 yılında dünya markası olan Köşebaşı Restoran’ı açmaya karar verdim. 3 kıtada 9 ülkede şubesi bulunan ve bünyesinde yeme içme sektöründe 8 markası olan bir işletmenin Bursa şubesini Nilüfer Podyumpark’da müşterilerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki Bursalılar markaya sahiplendi mi?
    Normal hayata dönmek için elimizden geleni yapmalıyız
    Bursa halkı bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Açıldığımız günden bu güne kadar Bursa’nın tüm kurumsal şirketleri yerli-yabancı yatırımcıları ve halkı bizi hiç yalnız bırakmadı. Tüm şirket yemeklerini ve özel günlerini tesisimizde kutlamış misafir olmuşlardır.

    İşletme olarak 2.5 aylık karantina dönemini nasıl geçirdiniz?
    Karantina döneminde işletmemizde temizlik bakım ve yenilenme işlemlerini gerçekleştirdik. Bizler ise bu süre zarfında gerekli önlemler alarak misafirlerimizin sağlığı için elimizden geleni yaptık.

    İşletmenizde ilk hareketlenme ne zaman başladı?
    Haziran ayı itibari ile hareketlilik başladı. Bilim kurulu üyelerinin uyarılarını dikkate alarak tüm önlemleri alıp kapılarımızı açtık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pandemi sürecinde iş hayatınızda ne tür tedbirler aldınız?
    Öncelikle personelin sağlık taramaları yapılmış gerekli önlemler alınmıştır. Hijyen önlemleri, masalar sosyal mesafeye göre ayarlanmış girişte misafirlerimizin ateşleri ölçülerek maske takmayanlara ise maske temin edilerek hizmet vermekteyiz.

    Müşteriler neden sizi tercih etmeli? İşletmenizi farklı kılan nedir?
    İşletmemiz kurumsal bir şirket olup Türkiye’de ocakbaşı sektörünün önde gelen isimlerinden biridir. Hijyen ve gıda mühendisleri tarafından denetim ve kontrolleri yapılan güvenli turizm sertifikasına sahip olan bir işletmeyiz. Ürünlerimiz özenle seçilip en iyisini en sağlıklısını sunmak için gayret etmekteyiz. İşletmemiz hayvan dostu olup artan yemekler ise sokak hayvanlarına gönderilmektedir.

    Yeni normal süreci hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Bizlerde kişisel mücadelemizi sürdürmeli normal hayata dönmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu tarih fazla uzak değil günümüz dünyasında teknoloji gelişmiş olup iletişim daha ulaşılabilir hale geldi. Günümüzde salgın hastalıkların çaresinin daha kısa sürede bulunacağına inananlardanım. En kısa zamanda aşı bulunacak. Sağlıklı ve güzel günlerde görüşmek dileği ile...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Et dışındaki çeşitleriniz arasında neler yer alıyor?
    Normal hayata dönmek için elimizden geleni yapmalıyız
    İşletmemizde tüm salata çeşitleri pide ve lahmacun, zeytinyağlılar ve tatlı çeşitleri (özellikle dondurmalı kabak ve irmik tatlılarımızı denemenizi tavsiye ederim) mevcut.

    Ekmek, pide ve lavaş gibi yiyecekleri nasıl pişiriyorsunuz?
    Ekmek ve pide çeşitlerini taş fırında odun ateşinde pişirip servis ediyoruz.

    Fırın başında kaç kişi görev yapıyor?
    Fırında 2 kişi görev yapmaktadır. Fırın ustalarımız kendilerine yılların kattığı tecrübeleri tesisimizde konuklarımızla buluşturuyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğum günü sürprizi yapmak isteyen müşterilerinize nasıl yardımcı oluyorsunuz?
    Özel günler için 50-25 -12 ve 10 kişilik kapasiteli vip odalarımız bulunuyor. Odalarımız bu durumlarda süslenip seçkin ve alanında uzman personelimiz tarafından günün konseptine göre hazırlanıyor.

    Son olarak İşletmenizin şehir içi ve şehir dışı ulaşımı kolay mı?
    Restoran konumu itibari ile ulaşım açısından çok kolay olup yeterli otoparkımız da mevcuttur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow