hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çevre ve Sağlık Komisyonu'ndan İznik Gölü'nde inceleme

    Çevre ve Sağlık Komisyonundan İznik Gölünde inceleme
    expand

    Çevre ve Sağlık Komisyonu'ndan İznik Gölü'nde inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa),(DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu, suların çekildiği İznik Gölü’nde incelemelerde bulundu.

    Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan İznik Gölü’nde, son zamanlarda kuraklık ve tarımsal alanlarda kullanılan su nedeniyle çekilme meydana geldi. Bu durum karşısında Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu, göldeki kuralık ve kirliliğin nedenlerini araştırmak amacıyla inceleme başlattı. Komisyon üyeleri gölü, Orhangazi kıyısına gelerek, inceledi.

    “TÜM YÖNLERİ İLE İNCELEYECEĞİZ”

    Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ercan Barutçu, başlatılan çalışmalar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Büyükşehir Komisyonu olarak İznik Gölü’ndeki son durumu her yönleri ile inceliyoruz. Göl bizim için son derece önemli. Bölgenin gözbebeği ve gelecek nesillere taşımamız gereken bir değer. Dolayısıyla biz komisyon olarak göldeki çekilme ile göldeki kirlilik konusunda detaylı bir inceleme yapacağız. Bu incelemelerimizi tüm yönleri ve tüm tarafları dinleyerek yapacağız. Bu konuda ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Hazırlayacağımız komisyon raporunu ise Büyükşehir Belediyesi meclisine taşıyacağız” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow