hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelsiz Tarım projesinde ilk hasat temmuzda

    Engelsiz Tarım projesinde ilk hasat temmuzda
    expand

    Engelsiz Tarım projesinde ilk hasat temmuzda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Orhangazi ilçesinde, kaymakamlık koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile hayata geçirilen ‘Engelsiz Tarım’ projesinde ilk hasat için geri sayım başladı. 
    Orhangazi Kaymakamlığı tarafından koordine edilen, BEBKA desteği ile hayata geçirilen, Orhangazi Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi HEKTAŞ’ın da yer aldığı Engelsiz Tarım projesi kapsamında, Orhangazi Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Meslek Okulu öğrencileri ve kaymakamlık proje biriminin yanı sıra HEKTAŞ’ın uzman kadroları tarafından daha önce tarla hazırlama ve ekimler gerçekleştirildi. Ekimi yapılan domates, biber ve patlıcan gibi ürünlerin hasadının temmuz ayı sonuna doğru yapılacağı belirlendi. Engelsiz Tarım projesine katılan özel öğrenciler belirlenen arsa üzerinde ekimden hasada, paketlemeden pazarlamaya kadar bir çok aşamada görev alacak.
    İlçe Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Çınar ile birlikte Engelsiz Tarım
    arazisinde incelemelerde bulundu. Mehmet Çınar ürünlerdeki son durumu gözlemlerken, Kaymakam Özçakıcı ise ekipten bilgi aldı. Kaymakam Özçakıcı, projeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Özel öğrencilerimiz burada ekimden biçime, depolama ve paketlemeden pazarlamaya kadar her aşamada görev alacak” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow