hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelsiz tarımda fideler toprakla buluşmaya başladı

    Engelsiz tarımda fideler toprakla buluşmaya başladı
    expand

    Engelsiz tarımda fideler toprakla buluşmaya başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Orhangazi ilçesinde, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile hayata geçirilen Engelsiz Tarım Projesi’nde sezonun ilk fideleri toprakla buluşmaya başladı. İlçe protokolü de engelsiz tarım yapılan arazide domates fidesi ekti.
    İlçede BEBKA tarafından hayata geçirilen Engelsiz Tarım Projesi’nde sezonun ilk fideleri
    toprakla buluştu. Orhangazi Kaymakamlığı tarafından projelendirilen ve BEBKA’nın yanı sıra ilçe Belediyesi ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen Engelsiz Tarım Projesi için sebze ekimleri başladı.
    PROTOKOL ÜYELERİ TARLADA
    Orhangazi Saadet Öcalgiray Özel Eğitim ve Meslek Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra
    Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki proje ekibi tarafından sürdürülen projede ilk olarak domates fidelerinin ekimi yapıldı. İlçe Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Belediye Başkanı Bekir Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yağız Dora, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Hamit Şanlıtürk, Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Astsubay Başçavuş İsmail Bilgi, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya, Emniyet Müdürü Ercan Gültaş da öğrencilerle birlikte Engelsiz Tarım Projesinin yapıldığı arazideydi. Öğrenci ve öğretmenlerle birlikte tarlada domates fidesi eken protokol üyeleri sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu.
    ÜRETİMDEN, PAKETLEME VE PAZARLAMAYA 
    BEBKA destekli Engelsiz Tarım Projesi, engelli öğrenciler için hazırlanan bir proje olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen 15 bin metrekare büyüklüğündeki bir arazide ürün ekiminden hasatına, paketleme tesislerinden pazarlama tesislerine kadar bir çok aşamada hayata geçiriliyor. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow