hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalet Bakan yardımcısı Kuş, “Sürpriz gelişmeyle aranızdan ayrıldım”

    Adalet Bakan yardımcısı Kuş, “Sürpriz gelişmeyle aranızdan ayrıldım”
    expand

    Adalet Bakan yardımcısı Kuş, “Sürpriz gelişmeyle aranızdan ayrıldım”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- Cumhurbaşkanlığı kararı ile Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirilen Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bursa Adliyesi’nde düzenlenen tören ile birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları ile personele veda etti. Adalet Bakan Yardımcısı olan Uğurhan Kuş, “Sürpriz gelişmeyle aranızdan ayrıldım. Bursa ile ilgili planlarımız farklıydı. Bizi bu göreve layık gören cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

    Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Adalet Bakan Yardımcılığına getirilen Uğurhan Kuş için Bursa Adliye binasında vedalaşma töreni düzenlendi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki yıl önce atandığını belirten Uğurhan Kuş, “Bursa ile ilgili planlarımız vardı. Bizi bu göreve laik gören cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu makamlar önemli ve sorumluluğu fazla. Ben hepinizden dua istiyorum. Ben adalet dağıtmanın bir ibadet olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple ibadet eder gibi çalıştım. Bu şekilde çalışırsanız insani yönü her zaman ön plana çıkarırsınız başarısızlık söz konusu olamaz. Önümüze gelen insanlarımıza iyi davranacağız. Burada bazı sıkıntılarımız vardı. Gidermek içim gayretler gösterdik. Personel sayımız hakim savcı ve mahkeme sayımız arttı. Yeni adliye binamız imdadımıza yetişti. Ağustosta taşınmalar başlayacak. Biz artık Ankara’da sizlerin her şeyi olacağız. Burada yaşanan sıkıntıları takip edeceğiz. Sıkıntı yaşanmaması için gayret göstereceğiz. Bu teşkilatı hep beraber yukarılara çıkaracağız” şeklinde konuştu.

    HEP ZOR İŞLERDE BULUNDUM

    Kuş, “İki  yıl önce buraya geldik. Ben hep Allah’ın sevgili kuluyum. Hep zor işlerde bulundum. Rabbim her zaman önümü açtı. Silivri’de Diyarbakır,  Şanlıurfa da zor zamanlarda çalıştım. Bursa’da çalışma fırsatım oldu. Bizi buralara taşıyan sizlersiniz. Biz Tek başımıza gidemeyiz. Hiçbir arkadaşımdan incinmedim hepsinden memnunum” dedi.

    Konuşmanın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Şen, Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş’a çiçek takdim etti.. Personelle hatıra fotoğrafı çekinen Kuş, Bursa Adliyesi’nden hakim, savcı ve personelle vedalaşarak ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow