hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa’da yükümlülere manevi destek seminerleri düzenleniyor

    Bursa’da yükümlülere manevi destek seminerleri düzenleniyor
    expand

    Bursa’da yükümlülere manevi destek seminerleri düzenleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- BURSA Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, yükümlülere yönelik manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetleri başladı.

    Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında geçtiğimiz yıl Aralık ayında din hizmetleri, din eğitimi, manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetleri sunulması, suç işleme oranın azaltılması ve yeniden suç işlenmesinin önlenmesi ile tutuklu ve hükümlü ve yükümlülerin dinî ve ahlâkî duygularını geliştirerek yeniden topluma kazandırılmaları amacıyla İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa İl Müftülüğü ile yapılan toplantıda; ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde tutuklu, hükümlü ve yükümlülerin topluma kazandırılmasında “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi” kurulması kararlaştırıldı.

    MÜFTÜLÜKTEN İKİ GÖREVLİ GELİYOR

    Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde oluşturulan “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi”, aktif olarak 16 Ocak'tan itibaren hizmet vermeye başladı. Bursa İl Müftülüğü’nün 2 personel görevlendirmesi ile katkıda bulunduğu Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nde, ilk etapta seminer çalışmaları ile başlayan rehberlik faaliyeti, ilerleyen günlerde bireysel görüşme, Kur’an-ı Kerim kursu gibi faaliyetlerle çeşitlilik kazanarak, artarak devam etmesi planlıyor.

    YÜKÜMLÜLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİLER

    Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde ilk defa oluşturulan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nde geçen ay  25 günlük süre zarfında 11 adet seminer gerçekleştirildi. 156 yükümlünün katıldığı seminerlerde katılım oranı %90 olarak gerçekleşti. Ayrıca seminer sonrası talepte bulunan 25 yükümlü ile de bireysel görüşme yapıldı.

    Yükümlülerin katılıma gösterdikleri ilgiden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, "Suça karışmış bireylerin topluma kazandırılması sürecinde maddi etkenlerden çok manevi etkenler öne çıkmaktadır. Manevi etkenlerin güçlendirilmesi, ahlaki değerlerin içselleştirilmesi ve sosyal normların özümsenmesi sürecine katkı yapmaktadır. Bu sayede suça karışmış bireylerin toplumsal uyum ve bağlılık düzeyleri artmaktadır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow