hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi belediyesi kırsal mahallelere yatırımı sürdürüyor

    Osmangazi belediyesi kırsal mahallelere yatırımı sürdürüyor
    expand

    Osmangazi belediyesi kırsal mahallelere yatırımı sürdürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)- BURSA’da Osmangazi Belediyesi’nin her mahalleye bir meydan kazandırmak için başlattığı çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Dağakça Mahallesi’nde hizmet binası inşaatı tamamlanırken, meydan çalışmalarında ise sona gelindi. Bu projelerle kırsal mahallelerin güçlendiğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘’Projelerimizle köylerimiz eski ihtişamlarına yeniden kavuşacak’’ dedi.

    İlçeye yaptığı meydanlar ile mahallelere nefes aldıran Osmangazi Belediyesi, Uludağ’ın eteklerindeki Dağakça Mahallesi’ne modern bir meydan ve hizmet binası için çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında mahalleye muhtarlık binası ile hizmet binası olarak kullanılması için yapının binanın 1’inci katında köye gelen misafirlerin ağırlandığı içerisinde mutfak ve banyonun bulunduğu misafirhane ve lokal bulunacak. Ayrıca 730 metrekare alan üzerine inşa edilen Dağakça Meydanı’nda ise vatandaşların oturacağı banklar ve çiçekliklerin yanı sıra, vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmeden oturabilecekleri 75 metrekarelik çardak yer alacak. Toplam bin metrekare alanda hayata geçirilen Dağakça Meydanı ve Hizmet Binası Projesi kapsamında hizmet binası inşaatı tamamlanırken, meydanın zemin kaplama ve ince işçilik çalışmaları devam ediyor.

    ‘ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞACAK’

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar projede sona gelindiğini belirterek, “Proje kapsamında üç katlı olarak inşa ettiğimiz hizmet binamızda muhtarlık, berber, dernek odası, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu, lojman ve 2 köy kahvesi yer alacak. Hizmet binası ve meydan çalışmaları, çevre düzenlemeleri ile birlikte köye yepyeni bir görünüm kazandıracak. Bu tarz projelerimizle köylerimiz eski ihtişamlarına yeniden kavuşacak” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow