hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

    Osmangazi Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
    expand

    Osmangazi Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA'da Osmangazi Belediyesi, yaz sıcaklarında sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için ilçedeki muhtarlıklara su kapları dağıtıyor.

    Osmangazi Belediyesi, ilçe merkezindeki sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini de sürdürüyor. Sokak hayvanlarının aşırı sıcaklar nedeniyle açlık ve susuzluk yaşamamaları adına ilçenin pek çok noktasına otomatik beslenme ve su odakları yerleştiren Osmangazi Belediyesi, bunların dışında vatandaşlara verilmek üzere mahalle muhtarlıkları ile hayvan severlere su kabı dağıtıyor. Mahallelerin çeşitli noktalarına yerleştirilen kaplar sayesinde can dostlar, sıcak yaz günlerinde mağduriyet yaşamıyor.

    "SOKAKTA YAŞAYAN DOSTLARIMIZDAN SORUMLUYUZ"

    İlçede görev yapan muhtarları ziyaret ederek su kaplarını teslim eden Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun, “Sahipsiz hayvanlarımız için ilçemizin 25 farklı noktasında beslenme odakları, 11 farklı noktasında ise su odakları yer alıyor. Haftalık olarak bu beslenme ve su odaklarının bakımını yapıyoruz. Çünkü bu dünya sadece bizim için değil. Doğadan nasıl sorumluysak sokakta yaşayan dostlarımızdan da o kadar sorumluyuz. Vatandaşlarımızın muhtarlarından su kaplarını almalarını rica ediyorum. Can dostlarımızı sevgiyle koruyup kollamaya devam edelim” dedi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow