hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor

    Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor
    expand

    Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahsin AYDIN/BURSA,(DHA)- BURSA’da, Osmangazi Belediyesi’nin Projelendirilip, hayata geçirdiği ‘Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ziyaret etti. Müzenin tarihi geçmişi yansıtması aççısından çok önemli bir işlev üstlendiğini ifade eden Ersoy, ‘’Müzenin sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye değer katan bir eser olduğunu söyleyebilirim’’ dedi.

    Bursa’da, merkez Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarının panoramik olarak tasvir edildiği ‘1326 Bursa Fetih Müzesi’ siyaset, eğitim, spor, kültür ve sanat camiasından misafirini ağırlamaya devam ediyor. Bu kaapsamda müzenin son ziyaretçileri ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy ile birlikte ‘Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği’ üyeleri oldu. Müzede Bursa’nın fethinin tasvir edildiği panoramik bölümü inceleyen Pervin Ersoy ve beraberindeki dernek yöneticileri, daha sonra yapı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

    ‘KÜLTÜREL BİRİKİMİ GELECEĞE AKTARACAK’

    Yapının gerek mimarisi, gerek içindeki eserleri bakımından özenle hazırlandığını belirten Ersoy, “Panorama Müzesi gerek mimarisi, gerekse sahip olduğu teknik ve sanatsal özellikleri yönünden oldukça değerli bir mekan. Müzenin sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye değer katan bir eser olduğunu söyleyebilirim. Fetih Müzesi’nin Bursa turizmini de önemli ölçüde hareketlendireceğini düşünüyorum. Ayrıca bu tip yapılar gelecek nesillerimize kültürül birikimimizi aktarması açısından çok önemli” diye konuştu. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow