hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti İl Başkanı Gürkan: Hızlı tren Bursa’nın gücüne güç katacak

    AK Parti İl Başkanı Gürkan: Hızlı tren Bursa’nın gücüne güç katacak
    expand

    AK Parti İl Başkanı Gürkan: Hızlı tren Bursa’nın gücüne güç katacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ezgi ATAV/YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)-AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Yenişehir ilçesinde incelemelerde bulundu. Bandırma–Balıkesir–Yenişehir– Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu inşası çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gürkan, “Hızlı tren tamamlandığında Bursa’nın gücüne güç katacak, potansiyeline büyük bir ivme kazandıracak” dedi.
    İlçede incelemelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu, MHP İlçe Başkanı Arif Eren ve teşkilat mensupları ile bir araya gelerek hızlı tren çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bursa ve diğer iller için Yüksek Standartlı Demiryolu inşasının çok önemli bir yatırım olduğu belirten Gürkan, şunları söyledi:
    “Bursaya ve Yenişehir’e ayrı bir değer katacak olan hızlı tren projesinde, ilk etapta 106 kilometre olarak düşünülen proje, daha sonra 201 kilometreye çıkarıldı. Sanayisi ve üretim potansiyeli ile Türkiye’nin en önemli illerinden olan Bursa’mızda, lojistik konusunda da önemli avantajlar sağlayacak bu önemli yatırım, Bursa’nın gücüne güç katacak, potansiyeline büyük bir ivme kazandıracak. Bursa’mıza, projenin kattığı değerle birlikte yeni yatırımların da önü açılacak. Projeye ve Bursa’mıza destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” 
    Bandırma–Balıkesir–Yenişehir– Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu inşası için alınan acele kamulaştırma kararı ile çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Gürkan, çalışmaların Gürsu-Yenişehir güzergahını takip ederek, Osmaneli mevkiinde yapılacak müselles hatla, Bursa’nın Ankara İstanbul hızlı tren hattına bağlanarak, yüksek hızlı tren hattına dahil olacağını ifade etti. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow