hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buzağ destek başvurularında son tarih 30 Haziran

    Buzağ destek başvurularında son tarih 30 Haziran
    expand

    Buzağ destek başvurularında son tarih 30 Haziran

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)-Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, 2018'de doğan buzağılar için devlet desteğine başvuruların 30 Haziran'da sona ereceğini bildirdi.Tuna ayrıca, hayvan yetiştiricilerini yeni doğan buzağılarına küpe taktırmaları konusunda uyardı.

    Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, 2018'de doğan buzağılar için devlet desteğine başvuruların 30 Haziran'da sona ereceğini bildirirken, yeni doğan buzağılara hayvan başına 350 TL devlet desteği verildiğini belirtti. Tuna, destek almak isteyenlerin 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi. 2018 yılı içinde doğan buzağılar için son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğuna dikkat çeken Tuna, "Hayvan yetiştiricilerimiz Birliğimize ya da Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne giderek destek başvurularını yapabilirler. Süresinde başvuru yapmayanlar devlet desteği alamayacaklar. Bazı hayvan yetiştiricilerimizin bu konuyu ihmal ettiğini görüyoruz. Süreyi kaçırırlarsa destek alamayacaklarını bilmelerini istiyoruz" dedi.

    'KÜPELETMEYİ İHMAL ETMEYİN'

    Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tuna, yeni doğan buzağıların küpeletilmesi konusunda da hayvan yetiştiricilerini duyarlı olmaya çağırdı. Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü ile protokol yaptıklarını açıklayan Tuna, "Artık yeni doğan buzağılara küpe takılması işini Birlik olarak biz gerçekleştireceğiz. Hayvan yetiştiricilerimizin yeni doğan buzağılarına 3 ay içinde küpe taktırmaları gerekiyor. Küpesiz hayvanların satışı, bir yerden bir yere nakliyesi yapılamıyor. Bu hayvanlar için devlet desteği de alınamıyor. Küpesiz hayvanlardan doğan buzağılar da aynı muameleyi görüyor" dedi.

    Küpesiz hayvanların aşılarının yapılmamış olması nedeniyle bulaşıcı hastalık yayma olasılığının bulunduğunu vurgulayan Tuna, "Bu hayvanlar nüfus cüzdansız şahıs gibi işlem görüyor. Sahibine para cezası düzenleniyor. Hayvan ise aşıları yapılıp küpelenerek kayıt altına alınıyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow