hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süt satışları artış gösterdi

    Süt satışları artış gösterdi
    expand

    Süt satışları artış gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde süt üreticileri, son aylarda artan talebi karşılamakta güçlük çekiyorlar. Koronavirüs salgınına karşı getirilen önlemler doğrultusunda vatandaşların evlerine kapanmasıyla, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin arttığı belirtiliyor.

    Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, salgının önlenmesi için getirilen uygulamaların günlük hayatın birçok alanında değişiklere neden olduğunu söyledi. Tuna, "65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkmasının yasaklanması, hafta sonlarında sokağa çıkma yasaklarının herkesi kapsaması, yiyecek ve içecek satan işyerlerinin kapatılmış olması evlerin mutfaklarına hareket getirdi. Evlerde üç öğün yemek yenmesiyle mutfak kültürü yeniden canlandı. Vatandaşlar artık, mutfaklarında daha çok süt ve süt ürünleri tüketiyorlar" dedi.

    İlçedeki günlük süt üretiminin 150 ton olarak gerçekleştiğini, bahar ve yaz aylarıyla birlikte rekoltenin artacağını vurgulayan Tuna, "Hayvanların açık havada ve meralarda otlayacak olması süt verimine olumlu yansıyacak. Böylece, günlük üretim 200 tona çıkınca, firmaların taleplerini az da olsa karşılayabileceğiz" diye konuştu.

    (FOTOĞRAFLI)

        

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow