hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'de arıcılık kursu

    Yenişehirde arıcılık kursu
    expand

    Yenişehir'de arıcılık kursu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)-BURSA’nın Yenişehir ilçesinde arıcılardan gelen yoğun talep üzerine ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açıldı.

    Yenişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçedeki arıcıların ve arıcılığa merak salan kişileri bilgilendirmek amacıyla kurs açtı. Kurs taleplerinin son yıllarda giderek arttığına dikkat çeken Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Hakan Aranmaz, emeklilerin yanı sıra gençlerin de kurslara katıldığını anlattı. Bal tüketiminin giderek artmasıyla arıcılığın gözde bir ek gelir kaynağına dönüştüğünü söyleyen Aranmaz, “Yıl içinde kırsal Çelebi Mahallesi ile ilçe merkezindeki 2 kursumuza toplam 55 kursiyer başvurmuştu. Bu yılın son kursunu ise dün akşam Karasıl Mahallesi’nde 33 kursiyerin katılımıyla başlattık. 2 ay sürecek kursta, kursiyerlere arı bakımından kaliteli bal üretiminin ayrıntılarına değin tüm aşamalar bilimsel bilgiler ışığında verilecek” dedi.

    "ARICILARIN BİLGİ DÜZEYİNİ ARRTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

    Müdürlüğe kayıtlı 272 arıcının bulunduğunu ifade eden Aranmaz, kurslarla bilinçli arı yetiştiricisi sayısını artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Aranmaz, “Meraklı kişilerin kulaktan dolma bilgilerle bu işe giriştiğini görüyoruz. Eğitimler sayesinde küçük ya da büyük çaplı üretim yapan tüm arıcıların bilinç ve bilgi düzeylerini artırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow