hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir’de “Obeziteyle Mücadele İçin Harekete Geç” projesi

    Yenişehir’de “Obeziteyle Mücadele İçin Harekete Geç” projesi
    expand

    Yenişehir’de “Obeziteyle Mücadele İçin Harekete Geç” projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA’da Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Obeziteyle Mücadele İçin Harekete Geç Projesi, ilk olarak TOKİ Orhan Gazi Ortaokulu’nda başlatıldı. Okul bahçesindeki etkinlikte sağlıklı beslenmeyle ilgili ayrıntılı bilgiler verirken, çeşitli jimnastik hareketleri de yapıldı.

    Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, bu projeyi ilerleyen günlerde diğer okullarda da yaygınlaştırmayı planladıklarını söyledi. Projenin tanıtımının yapıldığı etkinliğin son derece yararlı geçtiğini belirten Okul Müdürü Hüseyin Acet ise, projenin beden eğitimi derslerinde uygulanacağını anlattı. Okulun aynı zamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Beslenme Dostu Okul Programına” alındığını hatırlatan Acet, okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan uygulamaların desteklenmesiyle okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

    SIKI DENETİM

    Okul kantininin her ay  “Okul Kantin Denetim Ekibi” tarafından denetlendiğini, kantinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan üretim ve ithalat izni olan ürünlerin satıldığını vurgulayan Acet, “Özellikle beden eğitimi derslerinde öğrencilerimizin etkin bir şekilde derse katılımı teşvik edilirken, spor oyun alanları ile malzemeleri konusunda zenginleştirilme girişimlerimiz sürüyor. Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy ve kilo ölçümleri yapılıyor ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor” dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow