hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni

    Yenişehirde sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
    expand

    Yenişehir'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir İlçesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Sosyal mesafenin korunduğu ve önlemlerin alındığı törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.

    Tören sonrası açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayaz, "Bugün Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha içimizdeki coşkuyla karşılıyoruz. Gönlümüz, meydanlarda çocuklarımızın o güzel sevinç sesleri ile bir arada olmak ve bu ana şahit olmak isterdi. Fakat tüm dünyayı ve ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle ülkemiz için eşsiz ve yıllardır hayalini kurduğumuz 100. Yıl etkinliğimize, başta sağlık çalışanlarımızın daha iyi hizmet verebilmesi, ülkemizde salgının azalabilmesi, sevgili  öğrencilerimize bir an önce kavuşabilmemiz ve hep birlikte verdiğimiz bu mücadelenin devam edebilmesi için aynı heyecan ve coşkuyla evlerimizden kutlayacağız" dedi.

    Ayaz, sözlerine devam ederek "Gururla yaşadığımız vatan, bayrak, istiklal sevdamızın mekânlarla sınırlı olamayacağını tam da bugünlerde daha da iyi anlıyoruz. Biz bugün yan yana olmasak da ele ele tutuşamasak ta evlerimizin balkonlarından bayraklar ellerimizde olarak yüreğimizdeki 23 Nisan coşkusu mekânları aşacak, gökyüzüne taşacak ve tüm dünya bu sesimizi duyacaktır. Bu sevgimize dünya şahit olacak ve tüm gücümüzle 23 Nisan Kutlu Olsun coşkusunu haykırmış olacağız. 23 Nisan günü saat 21.00da ilk ve ortaokullarımızın uygun altyapısı olanlardan İstiklal Marşımız yayınlanacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızın yapmış olduğu çağrı üzerine tüm yurtta ve ilimizde olduğu gibi ilçemizde de tüm halkımızı ve çocuklarımızı bayrakları ile birlikte 100.yılını coşku ile yaşamak için İstiklal Marşımızı söylemek üzere balkonlara davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

    Ayaz son olarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara duyduğu sarsılmaz güven ve büyük sevgi ifadesi ile armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde, bugün bizim çocuklarımız balkonlardan, tüm dünyaya, sevgi, kardeşlik ve barış mesajları vermekte ve bunu tüm dünyaya ilan etmektedir" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

    (FOTOĞRAFLI)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow