hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir’de üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı

    Yenişehir’de üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı
    expand

    Yenişehir’de üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA’da Yenişehir Belediyesi ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği üniversiteye ücretsiz hazırlık kurslarına katılan 50 öğrenciye ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı.

    Halk Eğitim Merkezi’ndeki kurslara katılan öğrencilere belediyenin sağladığı kitapları Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz tarafından teslim edildi.

    AİLE BÜTÇESİNE YÜK

    Öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını isteyen kaymakam Seyitoğlu, “Özlediğimiz bir tabloydu bu. Bu projede finansal kaynaklarımızı belediye çözdü. Belediyemiz bu dersliklerin düzenlemesini gerçekleştirdi, kitapları temin ett” dedi. Dershane fiyatlarının 7 bin liraya kadar çıktığını vurgulayan Seyitoğlu, aile bütçesine gelen yükün bu kurslarla alındığına dikkat çekti. Seyitoğlu,”Ayrıca dışarıda bu kadar özverili ve tecrübeli öğretmenler bulunmayabilir. Biraz performans gösterin yeterli. sizlere her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

    BU BİR BAŞLANGIÇ

    Yenişehir  Belediye Başkanı Davut Aydın ise, bu programın başlangıç olduğunu dile getirdi. Başkan Aydın, “Gelecek yıllarda ücretsiz kurslarımızdan yararlanan öğrenci sayısının artmasını bekliyoruz. Bu bir başlangıç, seneye belki yüz kişi olacaksınız. Herkes eğitim alabilmelidir. Bu kursu sıkı biçimde takip edin, sınavda başarılı olun. Dershanelere para vermeyin. Başarılar diliyorum, Allah yardımcınız olsun. Her zaman yanınızdayız” dedi. Konuşmaların ardından üniversiteye ücretsiz hazırlama kurslarına katılan öğrencilere belediyenin sağladığı ders kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow