hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'deki deneme ekimlerinden başarılı sonuçlar alınıyor

    Yenişehirdeki deneme ekimlerinden başarılı sonuçlar alınıyor
    expand

    Yenişehir'deki deneme ekimlerinden başarılı sonuçlar alınıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde deneme ekimi yapılan kuru fasulye çeşidinden yüksek rekolte elde edilmesinin ardından verim ve kalitesi yüksek arpa ekimleri de yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 3 yıl boyunca gerçekleştirilen ekimlerden elde edilecek sonuçların ortalaması alınarak değerlendirme yapılacak.

    Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün Tarla Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen sancak ve Ege Beyi çeşidi arpalar kırsal Koyunhisar Mahallesi'nde İbrahim Çetin'in tarlasına ekildi. Bu arpa çeşitleri, hasattan sonra bölgeye uyum ve verimleri bakımından değerlendirilecek.

    KURU FASULYEDE REKOLTE ARTIŞI

    Bu arada yine Koyunhisar Mahallesi'nde ekimi yapılan akman çeşidi kuru fasulyelerin hasadı yapıldı. Mevcut çeşitlerle 100 kilo ürün alınabilen 1 dönüm arazide tam 250 kilo rekolteye ulaşıldı. Bu başarılı sonuç, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen akman çeşidi kuru fasulye tohumuyla elde edildi. Deneme ekimleri 2020 ve 2021 yıllarında da tekrarlanacak. Mevcut kuru fasulye çeşitleriyle kıyaslanacak olan akman çeşidi kuru fasulyeler, ardından bölge çiftçilerine tavsiye edilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow