hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'e Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi

    Yenişehire Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi
    expand

    Yenişehir'e Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde kurulması planlanan Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi'nin protokolü imzalandı. Yenişehir Belediyesi ile Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) arasında imzalanan protokolle gerçekleştirilecek projelerle istihdam ve kalkınmaya destek olunması amaçlanıyor.

    Protokol imza töreninde konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, Osmanlının ilk başkenti olan Yenişehir'in güzel ve kadim bir ilçe olduğunu vurguladı. Tarihi değerlerin önemine dikkat çeken Seyitoğlu, "Bu tarihi mekân, yeni fikirlerin, ürünlerin pazarlandığı bir yer olacak. Gerçekleştirilecek projelerle ilçenin kalkınmasına önemli destekler sağlanacak" dedi.

    BELEDİYE BAŞKANI AYDIN: GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA BİR HAREKET BAŞLATACAĞIZ

    Belediyeciliğin yalnızca altyapı hizmetlerinden ibaret olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Davut Aydın ise, sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerini ifade etti. Yenişehir Belediyesi olarak Sinanpaşa Medresesi'ni ruhuna uygun sosyal bir proje ile canlandırmayı planladıklarını anlatan Aydın, şunları kaydetti: "Tarihte eğitim kurumu olarak kullanılan Sinanpaşa Medresesi, Belediyemizce Sinanpaşa Medresesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi olarak tekrar kullanıma açılıyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla gençler, kadınlar ve çocuklar için hazırlanan bu projeyle İlçemizde binin üzerinde vatandaşımıza ulaşacağız. Projemizle birlikte İlçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile işbirlikleri yaparak Yenişehir’de girişimcilik konusunda bir hareket başlatacağız" diye konuştu.

    "150 ÇİFTÇİMİZE EĞİTİMLER VERECEĞİZ"

    Proje kapsamında, İşkur Müdürlüğü işbirliğiyle seçilecek 150 gence girişimcilik ve yenilikçilik konularında eğitim ve danışmanlık verilerek bu gençlerin iş hayatına hazırlanacağını kaydeden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "İsraf Önleme Vakfına kayıtlı 227 kadınımıza ve iş fikri olan diğer kadınlarımıza girişimcilik, pazarlama ve müşteri ilişkileri konularında eğitim ve danışmanlık vereceğiz. 150 çiftçimize girişimcilik, müşteri bulma ve eko tarım konusunda eğitimler vereceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte 1000 öğrencimize projede kurulacak olan maker atölyesinde teknoloji eğitimi vereceğiz. Sinanpaşa Medresesi proje sonunda da Belediyemize bağlı olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecektir. Proje kapsamında Belediyemiz ve işbirliği yaptığımız kurumlardan yetiştirilecek olan Girişimci Danışmanları: iş kurma, devlet desteklerinden faydalanma, proje hazırlama, el sanatları ve mutfak atölyelerini kullanma konusunda hizmet vereceklerdir. Yenişehir Belediyesi olarak yeni iş alanları açabilmek için projeler hazırlamaya ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Projemize olan desteklerinden dolayı BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim'e teşekkür ediyorum."

    BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise projeyi geçmişten geleceğe bir yolculuk olarak tanımladı. Gerim, projeyle, Sinanpaşa Medresesi'nin bulunduğu bölgede önemli bir canlılık yaşanacağını dile getirdi.

    PROJE KOORDİNATÖRÜ SAĞLIK: 24 AY SÜRECEK

    Proje Koordinatörü Kırsal Hizmetler Müdürü Rıdvan Sağlık da ayrıntılı bilgiler verdi.  24 ay sürecek proje kapsamında girişimci danışmanların yetiştirileceğini, ilçede sürdürülebilir girişimcilik eko sistemi geliştirileceğini ifade eden Sağlık, "Proje kapsamında Yenişehir'de yaşayan eğitim, öğretim görmeyen ve çalışmayan 15-29 yaş arasındaki gençlere ulaşılarak, teknolojik girişimcilik ve AR-GE kavramlarıyla tanıştırarak yeni iş sahaları oluşturulacak. Mutfak, dikiş nakış, el sanatları gibi kurulacak atölyelerle teknik kısımlar pratiğe dökülecek. Yeni nesil girişimcilik merkezinin fiziki alt yapısında ise 30 kişilik sınıf, 100 kişilik seminer salonu, 20 kişilik toplantı salonu, el sanatları, dikiş nakış, mutfak, maker, ahşap işleme, robotik kodlama, 3D yazıcı atölyeleri ve 4 kişilik açık ofis bulunacak. Bu projede İŞKUR Hizmet Noktası ve İsrafı Önleme Vakfı Mikro Kredi Ofisi ile işbirliği içinde olunacak" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow