hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'in kurtuluşunun 97. yılı törenlerle kutlandı

    Yenişehirin kurtuluşunun 97. yılı törenlerle kutlandı
    expand

    Yenişehir'in kurtuluşunun 97. yılı törenlerle kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinin işgalden kurtuluşunun 97. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Coşkulu kutlamalara Yenişehirliler yoğun ilgi gösterdi.

    Törenlere Kaymakam Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu'nun, ilçe yöneticilerinin tebriklerini kabulünden sonra işgalden kurtuluş temsili olarak canlandırıldı. Ardından ilçenin kurtuluşunu gerçekleştiren askerler tarafından Türk bayrağı, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'a teslim edildi. Başkan Aydın, belediye balkonundan geleneksel konuşmasını yaptı. Aydın, "Düşman işgali altında yaşamanın ne demek olduğunu çok şükür ki bizler görmedik. Yüce Rabbim bizlere ve gelecek nesillere böyle acılar yaşatmasın. Ancak büyüklerimizden, tarihimizden ve nesilden nesile aktarılan anılardan dinledik, okuduk. İşgal altında yaşanan zulmü, zihnimize adeta kendimiz yaşamışçasına kazıdık. Atalarımız; tüm imkânsızlıklara rağmen, düşman karşısında birlik ve beraberlik çatısı altında kenetlendikleri için bu zaferler kazanıldı, bu topraklar gerçek sahiplerine, bizlere eşsiz bir miras olarak teslim edildi. İşte bu duygu ve bilinçle, bugün bayrağımızı teslim alıyorum. Bu emaneti büyük bir gururla teslim alırken, Osmanlı’nın ilk Başşehri Yenişehir’imizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümünü kutluyor, Kurtuluş Savaşımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum" dedi.

    KAYMAKAM SEYİTOĞLU: KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKTIK

    Başkan Aydın'ın konuşmasının ardından Tarihi Belediye Binası'na geçildi. Burada Kaymakam Suat Seyitoğlu yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Seyitoğlu, "Uzak tarihimize, yakın siyasal tarihimize baktığımızda birlik ve beraberliğimize kastetmiş bir sürü hain örgütlerin olduğunu görüyoruz. Birçok mihraklar, dış destekli gruplar var. Birlik ve beraberliğimizden ayrılmadığımız sürece devletimizi yüce tuttuğumuz müddetçe, en önemlisi milli iradeye saygı duyduğumuz sürece Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacak. Bunun en güzel belirtisi de 15 Temmuz. Milletin önderleriyle, o dönemin büyükleriyle ve milletin gerçekten fedakâr insanlarıyla bir anda karanlıktan aydınlığa salahlarla çevrildi. Karanlıktan aydınlığa çıktık. Salahları duyduğumuzda ferahta, kurtuluşta olduğumuzun işaretidir. Bu güzel günde, katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Kurtuluş etkinliklerinin son bölümünde Belediye Meydanı'nda Yenişehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi.

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow