hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yavuzselim parkı açıldı

    Yavuzselim parkı açıldı
    expand

    Yavuzselim parkı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Yıldırım’a kazandırdığı sosyal ve kültürel donatılar ile ilçeye değer katan Yıldırım Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi’nin çehresini değiştirecek hizmetleri hayata geçiriyor.

    Yıldırım Belediyesi tarafından Yavuzselim Mahallesi’ne kazandırılan Yavuzselim Parkı, Aşıklar Konağı ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Asayiş Şube Müdürü Erol Turan, İlçe Emniyet Müdürü Latif Tufan, İlçe Jandarma Komutanı Hacı Ahmet Önder, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclis üyeleri, Yavuzselim Mahalle Muhtarı Aslan Ali Yıldız, muhtarlar ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Yavuzselim Mahallesi’ne değer katacak yatırımlardan olan Yavuzselim Parkı, 2 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 3 bin 920 metrekarelik bir alana sahip. İçerisinde çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüme yolu ve donatı elemanları bulunuyor. Ayrıca parkın güvenliği de 10 adet güvenlik kamerası ile sağlanıyor. Yavuzselim Kültür Merkezi de haftanın 7 günü açık olacak ve kütüphanesi ile gençlere nezih bir ders çalışma ortamı sağlayacak. 

    ‘EMANETE SAHİP ÇIKIYORUZ’

    Yıldırım’ın geçmiş asırlardan bu yana gelen birikimiyle önemli bir miras olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım bize, mücadele azmi ve cesareti ile ismi ile müsemma olmuş Yıldırım Bayezid Han’ın emaneti. Yıldırım bize, devleti yeniden ortak akılla derleyip toparlayan, yeniden şahlandıran Çelebi Mehmed Han’ın emaneti. Yıldırım bize, gönüllere taht kurmuş, gönül coğrafyamıza hükmetmiş olan Emir Sultan Hazretleri’nin emaneti. Böyle bir misyonla Yıldırım’ı yönetmeye gayret ediyoruz. Bu anlamda yollarımızın yenilenmesi, kaldırım ve tretuvar çalışmaları, park ve bahçelerimizin revizyonu, kapalı pazar alanı sayımızın artırılması gibi talepler vatandaşımızın bizden öncelikli olarak istediği taleplerdi. Bu minvalde bizler de 2020 yılını ‘Fen İşleri Yılı’ ilan ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2020 yılında şu ana kadar 30 bin tonun üzerinde asfalt, 35 bin metrekarenin üzerinde kaldırım çalışması gerçekleştirdik. Birçok mahallemizde de parklarımızı revize ediyor, yeni alanlar kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

    ÖRNEK DÖNÜŞÜM PROJESİ

    Şehrin canlılığına şahitlik edecek, ilçe sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak projeleri de sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “Bölgenin ulaşımını kolaylaştıracak şekilde Yavuzselim ve Mevlana Mahalleleri arasındaki bulvar üzerinde de 700 metrelik etapta kamulaştırmaları tamamlayarak Ulus Mahallesi Özdilek Caddesi’ne kadar bulvardaki bütün binaların enkazını da kaldırdık. Altyapı çalışmasıyla beraber bu bulvarın da açılışını gerçekleştireceğiz. Polis Okulu Kavşağı’ndan Hastane Caddesi’ne olan bağlantıyı da tamamlayarak hem Eski Fakülte Kavşağı’nı rahatlatmış, ulaşımı kolaylaştırmış olacağız. Dönüşüme gerçek anlamda örnek olacak ve Bursa’nın tarihi kimliğine de uyumlu olacak bir kentsel dönüşüm projesi hazırlığı içerisindeyiz. Mevlana Mahallemizde 7 ve 8. Etap olarak adlandırdığımız bölgede bir proje gerçekleştiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Bursa’ya geldiğinde bunun müjdesini vermişti. Proje hazırlıklarında son aşamaya geldik. Daha önceki uzlaşma görüşmelerinde vatandaşlarımızın yüzde 40 civarında uzlaşma görüşmelerine katıldığını gördük. Buradaki vadeyi 2 yıldan 10 yıla çıkararak uzlaşma oranımızı da yüzde 90’a çıkardık. İnşallah Bursa’da örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesini hep birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

    VATANDAŞ İSTEDİ, BAŞKAN YILMAZ YAPTI

    Birlik ve beraberliğin işin besmelesi ve en büyük enerji kaynağı olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “İmkanlarımız genişledikçe hizmet etmek için elimizden geldiğince hızlı bir şekilde ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu tip çalışmaları çok daha hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Çünkü birlik ve beraberlik işin besmelesi ve en büyük enerji kaynağımızdır. İlçemizin birçok noktasında spor merkezleri, kültür merkezleri, kapalı pazar alanları kazandırılmasına gayret ediyoruz. Yavuzselim Mahallemizdeki kapalı pazar alanını revize edeceğiz, büyüterek daha modern bir hale getireceğiz. Bugün açılışını yaptığımız alan benim çocukluğumda parktı. Akabinde gençlerimize hizmet etmek adına bir spor tesisi yapıldı. Ancak vatandaşlarımızın bu noktanın revize edilmesi için çokça talebi vardı. Yaklaşık 4 bin metrekare üzerinde kurulmuş bir alan. 2 bin metrekaresini yeşil alan ve çocuk parkı olarak ayırdık. Meydan ve çevre düzenlemelerimizle birlikte bölgenin önemli bir ihtiyacını gördüğünü müşahede ettik. Parkımız yürüyüş alanı, spor aletleri, çocuk oyun parkuru ve güvenlik kameraları ile beraber ailelerimizin buluşma noktası olan bir yer olacak. Aşıklar Konağı bizim için önemli. Çünkü bölge insanının kültüründe böyle bir gelenek var. Bizler geçmişten aldığımız güçle bir medeniyete bir kültüre sahibiz. Bu anlamda da aşıklık geleneğimizi yaşatmak adına, çocuklarımıza, gençlerimize çalışma imkanı sunmak adına da Aşıklar Konağı ve Kültür Merkezi olarak binamızı revize ettik. Mahallemiz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

    YILDIRIM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

    Hızla büyümüş Yıldırım’da imar, doğalgaz ve diğer altyapı problemleri olan mahalleleri dönüştürmek, ihtiyaçlarını karşılamak noktasında el birliği ile çalıştıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hızla büyümüş Yıldırım ilçemizin hala imarla alakalı problemi olan, hala doğalgazla problemi olan mahallelerimizi hep beraberce dönüştürmek, hep beraberce ihtiyaçlarını karşılamak noktasında el birliği ile çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz, sabahımız akşamımız hep bunlarla beraber. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Bakanlarımızla, devletin farklı kurumlarıyla istişareler yaparak Bursa’mızın farklı mahallelerinde hizmetler kazandırmaya çalışıyoruz. 205 dönümlük bir alanda atıl duran Gökdere parkının bu durumdan kurtulması için inşallah kısa süre sonra Millet Bahçesi çalışmalarımıza başlıyoruz. Çünkü bizim için yeşil, olmazsa olmaz konulardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

    ‘YILMAZ BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR’

    Türkiye’ye, Bursa’ya ve Yıldırım’a olan sevdalarıyla canla başla çalışmaya devam ettiklerini dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen,  “Yıldırım, Bursa’mızın manevi anlamda da en yüksek değere sahip ilçelerinden. 

    Eski Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Aşıklar Konağı’nın, Kültür Merkezi’nin, diğer yanda da adeta çocuklarımızın cıvıltısını içimizde hissettiğimiz bir parkın açılışını gerçekleştiriyoruz. Yavuzselim Mahallemize hayırlı olsun. Bu vesile ile Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow