hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıldırım Belediyesi atık ilaç kampanyası başlattı

    Yıldırım Belediyesi atık ilaç kampanyası başlattı
    expand

    Yıldırım Belediyesi atık ilaç kampanyası başlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Yıldırım Belediyesi tarafından şehrin doğasını ve insan sağlığını korumak amacıyla ilçede birçok eczaneye atık ilaç toplama kutuları yerleştirildi.

    Yıldırım Belediyesi, ekosistem ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan atık ilaçları çevreye zarar vermeden imha edebilmek amacıyla “Evsel Atık İlaç Toplama Kampanyası” başlattı. Evlerde biriken ve kullanım ömrünü tamamlamış ilaçların eczaneler aracılığıyla toplanması için Bursa Eczacı Odası’nın belirlediği çeşitli eczanelere atık ilaç toplama kutuları yerleştirildi.

    ‘AMACIMIZ GELECEK NESİLLER DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK’

    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, doğanın korunması için başlatılan kampanyada belirlenen eczanelere özel toplama ekipmanları konularak atık ilaçların toplanması, taşınması ve bertaraf edilmesinin sağlanacağını belirterek, “Sıfır Atık Yönetmeliği gereğince Yıldırım’daki birçok eczanemize ilaç atık kutularından yerleştirdik. Vatandaşlarımız tarihi geçmiş ilaçlarını belirlenen bu eczanelere getirebilirler. Bizler de toplanan bu ilaçları, ilgili noktalardan Yıldırım Belediyesi olarak toplayacağız. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın şu anda yapacağımız gayretlerle olacağının bilinciyle bu kampanyayı hayata geçirdik. Gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmek ve çevreye zarar vermeden imha edebilmek için siz hemşehrilerimizden de atık ilaç toplama kampanyamıza destek olmanızı bekliyoruz” diye konuştu.

    Kampanyaya destek olmak ve daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, “444 16 02”  numaralı hattı arayabilecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow