hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayvacık'ta zeytin ve çam fıstığı fidanı dikildi

    Ayvacıkta zeytin ve çam fıstığı fidanı dikildi
    expand

    Ayvacık'ta zeytin ve çam fıstığı fidanı dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçe Belediyesi ile Çevre Koruma Dergisi (ÇEVKOR) işbirliğinde Babadere köyünde, köy tüzel kişiliğine ait 240 dönüm arazide zeytin ve çam fıstığı fidanı dikimi gerçekleştirildi.

    Babadere köyünde gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Ayvacık Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık Orman İşletme Müdürü Ali Gür, Ayvacık İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Ekici, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay, ÇEVKOR Dergisi temsilcileri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Babadere köyünde köy tüzel kişiliğine ait 240 dönüm arazide bin 700 adet zeytin fidanı ile 4 bin 500 adet fıstık çamı fidanı dikimi gerçekleştirildi.

    Yerel yönetimler olarak fidan dikimine destek verdiklerini belirten Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Bu alanların bugüne kadar boş kalmaması gerekirdi. İşte hükümetimizin uyguladığı politikalar sayesinde Türkiye’de boş olan arazilere binlerce ağaçlar dikildi. Bugün burada ben çevreci vatandaşlarımızı da aramızda görmek isterdim. Zira 1 ağaç bile zarar görse ortalığı ayağa kaldıran çevreci vatandaşlarımız, bugün burada binlerce ağaç dikerken yanımızda yoklar. Ben onların da bu tür etkinliklere katılmasını isterim. 240 dönüm arazi üzerine bu ağaçların dikilmesi geleceğe bırakılan en güzel miraslardan biridir. Bugün bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

    İpek YAVAŞ/AYVACIK (Çanakkale), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow