hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biga’da okul öncesi yüz yüze eğitime ara verildi

    Biga’da okul öncesi yüz yüze eğitime ara verildi
    expand

    Biga’da okul öncesi yüz yüze eğitime ara verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayhan AKKAYA/ BİGA (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, okul öncesi eğitim gören öğrenciler 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitimle devam edecek.
    Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında toplanan Biga İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, okul öncesi eğitim gören öğrencilerle ilgili karar aldı. Karar doğrultusunda Biga ilçesinde 30 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren 4 Ocak 2021 tarihine kadar okul öncesi eğitim gören öğrenciler, uzaktan eğitim görecekler.
    Covid­-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla alındığı bildirilen kararla ilgili Biga Kaymakamı Mustafa Can imzasıyla karar alındı. Kararda şu ifadelere yer verildi:
    ''Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir. Sağlık Bakanlığınca hazırlanan Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan ‘Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar’ doğrultusunda Covid-19 salgınının ilçemizdeki seyri göz önüne alınarak; 30 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren 4 Ocak 2021 tarihine kadar ilçemizde yüz yüze eğitim yapılan okul öncesi eğitim kurumlarında uzaktan eğitime geçilmesine karar verilmiştir.''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow