hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biga'da tatlı su çeşmelerinin bakım ve temizliği yapıldı

    Bigada tatlı su çeşmelerinin bakım ve temizliği yapıldı
    expand

    Biga'da tatlı su çeşmelerinin bakım ve temizliği yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE'nin Biga ilçe Belediyesi, tatlı su çeşmelerinde bakım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.

    Biga Belediyesi ekiplerince, mahallelere sunulan tatlı su hizmetini daha kaliteli ve sağlıklı hale getirmek için 9 mahalledeki 43 tatlı su çeşmesi noktasının arıtma sistemi, elektrik tesisatının bakımı yapıldı. Eskiyen malzemeler yenilendi, depo ve su hatları temizlendi. Ayrıca çalışmayan çeşmeler de aktif hale getirilerek, yıpranmış ve bozuk olan musluklar yenileriyle değiştirildi.

    'VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIKLI VE KALİTELİ SU İÇMESİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ'

    Biga Belediye Başkanı AK Partili Bülent Erdoğan, ilçe genelindeki arıtma sistemiyle çalışan tatlı su çeşmelerinin bakım ve temizlik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Tatlı su çeşmelerimiz halkımızın güven içinde temiz ve sağlıklı bir şekilde tüketebileceği suyu sağlamaktadır. Bizler halkımızın rahatı ve mutluluğu için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli su içmesi bizim için çok değerli. Çünkü su hayattır. Ekiplerimiz periyodik olarak temizlik ve bakım çalışmalarını yerine getiriyor. Özellikle vatandaşlarımızdan çeşme suyunun çabuk kesildiği yönünde şikayetler vardı. Bakım çalışmalarıyla bu sıkıntıyı da giderdik. Her mahallemizde bulunan tatlı su çeşmelerimiz günün her saati halkımızın kullanımındadır" dedi.

    'SUYUMUZU SADECE İÇME İHTİYACIMIZ İÇİN KULLANMALIYIZ'

    Tatlı su çeşmelerinden suların akmadığı zaman dilimlerinde halktan arıza olduğuna yönelik şikayetler de aldıklarını belirten Başkan Erdoğan, "Tabi burada arıza değil de suyun bitmesi söz konusu oluyor. Özellikle suyumuzu daha duyarlı olarak araç yıkama, sulama veya kapı önü yıkama gibi ihtiyaçlar için değil de sadece içme ve mutfak ihtiyacımız için kullanmalıyız. Suyumuz çok değerli, suyumuza sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

    Ayhan AKKAYA/BİGA (Çanakkale), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow