hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çan'da, kar birikintileri ve buzlar termal suyla temizlendi

    Çanda, kar birikintileri ve buzlar termal suyla temizlendi
    expand

    Çan'da, kar birikintileri ve buzlar termal suyla temizlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE'nin Çan İlçesinde, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda ve kaldırımlarda oluşan kar birikintileri ve buzlar, belediye ekipleri tarafından termal suyla yıkanarak temizlendi.

    Çan’da yoğun bir şekilde yağan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde oluşan kar birikintileri ve buzlar, ilçe merkeziyle cadde ve ara sokaklarda yaya vatandaşlar ile sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren karla mücadelesini sürdüren Çan Belediyesi ekipleri, ilçe merkezi ile cadde ve ara sokaklarda soğuk hava nedeniyle oluşan buzlanma ve kar birikintilerini, 49 derece sıcaklıktaki termal su ile temizledi.

    Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu, termal suyla kar temizle çalışmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehrimizin sokaklarında biriken karları termal suyumuzu kullanarak eritiyoruz. Termal su nimettir, turizm için nimettir. Bugün de karları eritmek için kullanıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız hiçbir sorun yaşamamıştır" dedi.

    ÇAN, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow