hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelibolu’da okul servis araçları denetlendi

    Gelibolu’da okul servis araçları denetlendi
    expand

    Gelibolu’da okul servis araçları denetlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 21 Eylül’de yüz yüze eğitim öğretime başlanacak olması nedeniyle, 44 okul servis aracında kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

    Gelibolu ilçesinde, her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı toplu taşıma araçlarının denetimleri devam ederken, 21 Eylül’de okulların yüz yüze eğitim öğretime başlayacak olması nedeniyle de, 44 okul servis aracının denetimi Gelibolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Araçların, öğrenci servisliğine uygunluğu, iç aydınlatmaları, koltukların üç noktadan emniyet kemeri ve araç içi ile dışı kamera sisteminin çalışıp çalışmadığı, stepnesi, reflektörleri, ilk yardım çantaları, ruhsat muayeneleri ve sigortaları olup olmadığı denetlendi.

    Zabıta ekiplerince yapılan denetimler ile ilgili açıklamada bulunan Piri Reis Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özcan, “Bu kontroller her yıl okullar açılmadan önce Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılır. Kontrol sonunda eksiği çıkmayan araçlara güzergâh belgesi ve ruhsat verilir. Eksiği çıkan araçların sahiplerinden ise, belli bir sürede bunları tamamlaması istenir. Bilindiği üzere denetimlere, Kovid-19 salgını nedeniyle maske kullanımı, sosyal mesafeye uygunluk ve temizlik kontrolleri de eklendi” dedi.

    Doğan ZELOVA/GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow