hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzciler Milli Bilinç Kampı’nı 57. Alay Yürüyüşüyle Tamamladı

    İzciler Milli Bilinç Kampı’nı 57. Alay Yürüyüşüyle Tamamladı
    expand

    İzciler Milli Bilinç Kampı’nı 57. Alay Yürüyüşüyle Tamamladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL,(DHA)-İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı “57. Alay Vefa Yürüyüşü” ile sona erdi.

    İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelen 3 bin 510 izcinin katılımıyla düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı tamamlandı. Milli bilinç kampı Çanakkale Eceabat Kocadere mevkiinde kurulan kamp alanında 22-25 Nisan düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan kamp alanında yurt içinden 3 bin 250 izci olmak üzere Sırbistan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Mısır, Suriye ve Türkmenistan'dan gelen 260 izci milli bilinç kampında Çanakkale şehitlerini andı.

    “Dedeciğim Ben Geldim” yazılı yelek ve enveriye kabalağı giyen izciler 24 Nisan’da Şehitler Abidesi’nde düzenlenen Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. Yılı Anma Töreni’ne ardından 57. Alay Şehitliği'nde düzenlenen programa katıldı. Törenler sırasında yapılan kortej geçişine katılan ve Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterisini izleyen izciler daha sonra şehitlikleri tek tek gezerek Mehmetçikler için dua etti.

    SAÇLARA KINA YAKILDI, KIRIK BUĞDAY ÇORBASI İÇİLDİ

    Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı’nın son günü 57. Alay'a Vefa Yürüyüşü’ne katılmak için güneş doğmadan uyanan tüm izcilerin saçlarına kına yakıldı. İzcilere Türk Kızılay’ı ile Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 57. Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi. İzciler daha sonra dünyanın en kahraman alayı olarak adını tarihe yazdıran 57. Alay Şehitliği’ne gitmek için kamp alanından başlayarak 10 kilometrelik mesafeyi yürüdü.

    Çanakkale Milli Bilinç İzci Kampı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 144 personel ve 78 araçla yemekten barınmaya, ulaşımdan sağlığa kadar izcilere teknik ve lojistik alanlarda 24 saat destek verdi.

    (FOTOĞRAF)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow