hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lapsekili kadınlar şehitlikleri ziyaret etti

    Lapsekili kadınlar şehitlikleri ziyaret etti
    expand

    Lapsekili kadınlar şehitlikleri ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçe Belediyesince düzenlenen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında, Lapsekili kadınlar şehitlikleri ziyaret etti.

    Lapseki Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklere gezi düzenledi. Etkinliğe katılan bine yakın Lapsekili kadın ilk olarak Şehitler Abidesi'ne geldi. Burada sembolik şehit mezarlıkları ziyaret edildi. Çanakkale Savaşları şehitleri ile tüm şehitler için mevlit okutuldu, dua edildi.

    Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Lapseki Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Yılmaz, "Lapseki Belediyesi olarak, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde, 253 bin şehidimizin huzurunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, geçen yılda yapmış olduğumuz gibi farklı bir etkinlik yapmayı planladık. Kurtuluş mücadelesinde, Türk askeri ile cephede omuz omuza savaşan, kahraman Türk kadınlarımızdan olan Erzurumlu Nene Hatunu, Cumhuriyet tarihinin ilk istiklal madalyasını kazanan Nezahat Onbaşı’yı, Kara Fatma’yı, Kılavuz Hatice’yi, Erkek Halime’yi ve daha ismini sayamadığım nice kadın kahramanlarımızı ve kahraman yiğitleri dünyaya getiren kadınlarımızı şühedanın huzurunda saygıyla anmak için toplandık. Bugün, burada mukaddes vatan toprakları için, gözlerini kırpmadan, canlarını seve seve feda eden, bir milletin kaderini değiştiren, istiklal mücadelesinde şehit olan, kahraman Türk kadınlarımız ve erkeklerimiz için ve istiklal mücadelesinde gazi olup hakkın rahmetine kavuşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile gazi kahraman Türk kadınlarımız ve erkeklerimiz için mevlid-i şerifler okuttuk. Bu vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Sadece 8 Mart değil, yılın 365 günü Dünya Kadınlar Günüdür” dedi.

    Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından Lapsekili kadınlar 57'nci Alay Şehitliği ve Conkbayırı olmak üzere Tarihi Yarımada'daki şehitlikler ile savaş alanlarını gezdi.

    Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ(Çanakkale), (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow