hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Plevne Ortaokulu Robotik Takımı'ndan Başkan Yılmaz'a ziyaret

    Plevne Ortaokulu Robotik Takımından Başkan Yılmaza ziyaret
    expand

    Plevne Ortaokulu Robotik Takımı'ndan Başkan Yılmaz'a ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE’nin Lapseki ilçesindeki Plevne Ortaokulu Robotik Takımı Second World, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

    FLL (First Lego League) Proje ve Robot Yapımı Turnuvası’nda Lapseki’yi temsil edecek olan Plevne Ortaokulu öğrencileri, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, katılacakları turnuvada yarışacakları branşlar hakkında bilgi vererek, robotlar ve proje çalışmalarını anlattılar.

    22 Şubat tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenecek olan turnuvaya geçtiğimiz yıllarda da katılan Plevne Ortaokulu Robotik Takımı Second World, bu yıl da ödülle dönmeyi ve Lapseki’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

    Öğrencilerle birlikte ziyarete katılan Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, Plevne Ortaokulu Müdürü Serkan Serbes ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yaşar Bozdemir’e teşekkür eden Başkan Eyüp Yılmaz, öğrencilere başarı dileyerek, Lapseki’yi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve bir kupa daha kazanacaklarına inandığını söyledi.

    Bu yıl 16'ncısı düzenlenen FLL (First Lego League) proje ve robot turnuvasına daha önce beş kez katılan Plevne Ortaokulu Robotik Takımı, 3 defa Türkiye finallerine gitme hakkı kazanırken, 2019 yılında ise, 12 ilden gelen 29 okul arasından sıyrılarak araştırma ödülünü kazandı.

    Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ(Çanakkale), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow