hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale Belediyesi, karla mücadelede 7/24 görev yaptı

    Çanakkale Belediyesi, karla mücadelede 7/24 görev yaptı
    expand

    Çanakkale Belediyesi, karla mücadelede 7/24 görev yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE'de 3 gün boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle, belediye ekipleri kent merkezinde olumsuz bir durum yaşanmaması için tüm iş makineleri ve malzemeleriyle 7/24 görev yaptı.

    Meteorolojinin günler öncesinden kar yağışı uyarısı doğrultusunda Çanakkale Belediyesi bünyesindeki Acil Durum Yönetim ve Koordinasyon Merkezi toplandı. Ekiplerin 7/24 görev yapması için çalışmaların koordinasyonu sağladı. Çalışmalar kapsamında kent ulaşımının sıkıntısız olarak sağlanması amacıyla öncelikle ana güzergahlarda bulunan araç ve yaya yolları kontrol edilerek, çalışma yapıldı. Hastaneler, otogar, adliye, üniversite, kavşaklar, köprüler ve sanayi bölgesi gibi alanlar devamlı kontrol altında tutuldu. Kente kesintisiz su verilebilmesi için de içme suyu arıtma tesisi ile su depoları ulaşım aksları da ekipler tarafından sürekli olarak kontrol edildi.

    BİLGİLENDİRMELER ANLIK OLARAK YAPILDI

    Kentte 3 gün boyunca kar yağışı ve tipinin oluşturduğu olumsuz durumlara ilişkin vatandaşların bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla Belediyenin sosyal medya hesaplarından anlık olarak bilgi akışı sağlandı. Çağrı Merkezi de vatandaşlardan gelen talepleri yanıtlamak veya ilgili birimlere iletmek üzere 7/24 görev yaptı. Olumsuz hava şartları nedeniyle, sokakta kalan vatandaşlar ile sokak hayvanları da unutulmadı. Sosyal medya hesaplardan yapılan duyurular sayesinde Çağrı Merkezine gelen tüm talepler değerlendirilerek, sokakta kalan vatandaşların sıcak mekanlara yerleştirilmesi sağlandı. Sokak hayvanlarına sürekli olarak mama ve su takviyesi gerçekleştirildi. Sokak hayvanlarının gerekli görülen durumlarda da hayvanların barınağa alınarak bakımlarının yapılması sağlandı.

    ÇANAKKALE, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow