hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale’de ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu

    Çanakkale’de ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu
    expand

    Çanakkale’de ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE merkeze bağlı Kalabaklı köyü mevkiinde, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi’ kapsamında, 750 fidan toprakla buluşturuldu ve ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu.

    Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde, Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Çanakkale Açık Ceza infaz Kurumu Müdürlüğü tarafından, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, ‘Adalet Ormanı’ fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Osman Ayaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç, İdare Mahkemesi Hakimi Süleyman Daz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer, Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, daire müdürleri, hakim ve savcılar, adliye çalışanları, denetimli serbestlik yükümlüleri ve hükümlüleri katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, konuşmalarla devam etti. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi’ başlatıldığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, “Bu ‘Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi’ ile, Adalet Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında, ‘Adalet Ormanı’ olarak adlandırılan, uzun yıllara sari ağaç dikim ve bakım faaliyetlerinin yürütülebileceği sabit alanların belirlenerek, merkezi bir yazılım ile ağaçlandırılacak alanların, dikimi ve bakımı yapılan ağaç türü ve sayısının takip ve koordinasyonunun yapılması hedeflenmekte olup, yazılımın son aşamasına gelinmiştir. Ağaçlandırma faaliyetlerinin amacına ulaşması bakımından hayati öneme haiz olan bakım çalışmalarına da proje kapsamında özel bir önem verilecektir. Çünkü fidan dikmek yeterlik olmamakta bunun süreli ve sürekli bakımının da yapılması gerekmektedir. İfade ettiğim ‘Adalet Ormanı’ oluşturulması çalışmaları kapsamında, 81 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde bizler de Çanakkale’de teşriflerinizle bir arada bulunmaktayız. 40 hükümlü ve 30 denetimli serbestlik yükümlümüzün görev aldığı etkinliğimizde, 750 fidan toprakla buluşuyor” dedi.

    Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit’in konuşmasının ardından, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri tarafından, 750 fidan toprakla buluşturuldu.

    ÇANAKKALE, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow