hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de feribot iskelelerinde yoğunluk oluşmadı

    Çanakkalede feribot iskelelerinde yoğunluk oluşmadı
    expand

    Çanakkale'de feribot iskelelerinde yoğunluk oluşmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA) - ÇANAKKALE'de Kurban Bayramı arifesinde feribot iskelelerinde beklenen yoğunluk yaşanmıyor. Her bayram arifesinde kilometrelerce kuyruk oluşan iskelelere gelen tatilciler, hiç beklemeden feribota binerek boğazın diğer yakasına geçebiliyor. 
    Gestaş firması, Kurban Bayramı arifesinde yaşanması olası uzun araç kuyrukları nedeniyle Çanakkale Boğazı ve adalar hattında toplam 16 feribot ile dolmuş usulü sefer yapıyor. Önceki bayram arifelerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluşan feribot iskelelerinde taticiler saatlerce bekleyerek boğazın karşı yakasına geçebiliyordu. Koronavirüs tedbirlerinin sıkı şekilde uygulandığı bu Kurban Bayramı arifesinde ise, feribot iskelelerinde beklenen araç yoğunluğu yaşanmadı.
    Bayram tatili için Bozcaada, Edremit Körfezi ve Ege sahilllerine gitmek üzere Trakya bölgesindeki kentlerden ve İstanbul'dan Çanakkale'deki Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir köyündeki feribot iskelelerine gelen tatilciler, hiç beklemeden feribota binerek Lapseki ileçesi ile Çanakkale merkezine ulaşabiliyor. Sonrasında da bayram tatilini geçirecekleri adreslere gitmek üzere yoluna devam ediyor. 
    Gestaş, bayram tatili süresince Çanakkale-Eceabat hattında 2, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Lapseki-Gelibolu hattında 6, Gökçeada-Kabatepe hattında 2 ve Bozcaada-Geyikli hattında 2 olmak üzere toplam 16 feribotla doldur boşalt usulü sefer yapacak.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow