hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de organize suç örgütüne 6 tutuklama

    Çanakkalede organize suç örgütüne 6 tutuklama
    expand

    Çanakkale'de organize suç örgütüne 6 tutuklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de polis tarafından organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 6'sı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakkale merkezinde baskı uyguladıkları esnafı, silahla tehdit ederek iş yerlerini ellerinden almak istedikleri iddia edilen şüphelileri takibe aldı. U.T.'nin liderliğini yaptığı iddia edilen silahlı suç örgütünün, 'birlikte yağma, silahla tehdit, ölümle tehdit, kasten yaralama, mala zarar verme, silah teşhiri ve hakaret'in de aralarında bulunduğu 16 suç işlediği tespit edildi. Pazartesi günü, Çanakkale ve Trabzon'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, U.T. ile 12 kişi gözaltına alındı. Bir şüphelinin de başka suçtan cezaevinde bulunduğu belirlendi.
    Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 13 şüpheliden Z.K. ve Ü.U. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden örgüt lideri olduğu iddia edilen U.T. ile O.S., C.K., Ö.Y., İ.B. ve açık cezevinden getirilen E.Y. ile tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ü.G., B.B., A.S., A.A. ve C.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow