hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇOMÜ, YÖK'ün sanal fuarında aday öğrencilere tanıtıldı

    ÇOMÜ, YÖKün sanal fuarında aday öğrencilere tanıtıldı
    expand

    ÇOMÜ, YÖK'ün sanal fuarında aday öğrencilere tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), tercih yapacak öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) himayesinde Türkiye’deki üniversitelerin tek platformda buluştuğu sanal fuarda tanıtıldı.

    Covid-19 salgını sürecinde üniversite tercihi yapacak öğrenciler için olası riskleri en aza indirgeyerek, onları üniversitelerle buluşturmak amacıyla YÖK tarafından 04-07 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlenen ‘Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020’ dört gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında ÇOMÜ Rektörlük Senato Salonu'ndan bir internet platformu üzerinden gerçekleştirildi.

    Üniversiteler, kendilerine ayrılan platformlarda çeşitli tanıtım broşürleri, afişler, kılavuzlar, video içerikleri ve canlı etkinlikler ile aday öğrencilere yönelik tanıtım fırsatı buldu.

    Sanal fuarda temsilci olarak görev alan ÇOMÜ personelleri, aday öğrencilerden gelen çeşitli konulardaki mesajlara 4 gün boyunca cevaplar vererek onları; şehir, üniversite, öğrenci toplulukları, yarı zamanlı çalışma imkanları, burs ve barınma imkanları, Erasmus ve diğer yurt dışı fırsatları, bölümler ve harçlar hakkında bilgilendirdi. ÇOMÜ’nün çeşitli bölümleri, öğretim elemanları tarafından video konferans yöntemi ile aday öğrencilere tanıtıldı.

    Yaklaşık 5 bin aday öğrencinin kayıtlı olarak üniversite stantlarını gezdiği sanal fuarı, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Suat Uğur yerinde gözlemleyerek fuarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

    Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Suphi Tüfekçi’nin koordinatörlüğünü yürüttüğü Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuar’ında dört gün boyunca aday öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

    ÇANAKKALE, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow