hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÇOMÜ'de, 'Çanakkale Cephesi' konulu panel düzenlendi

    ÇOMÜde, Çanakkale Cephesi konulu panel düzenlendi
    expand

    ÇOMÜ'de, 'Çanakkale Cephesi' konulu panel düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, Birleşik ve Müşterek Harekât Perspektiflerinden Çanakkale Cephesi konulu panel düzenlendi.

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi İçdaş Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi şehitleri Salonu'nda, ÇOMÜ Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM), Çanakkale Savaşları Enstitüsü ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen panele, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Hüseyin Kişioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AÇASAM Müdürü Doç. Dr. Özkan Keskin ve yönetim kurulu üyeleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    Panele konuşmacı olarak, Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mesut Uyar, Alman Tarihçi Klaus Wolf, Milli Savunma Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gültekin Yıldız ve Amerikalı Askeri Tarihçi Prof. Dr. Edward J. Erickson katıldı.

    Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Edward J. Erickson; Ottoman Military Effectiveness in Gallipoli 1915, Prof. Dr. Mesut Uyar; 25 Nisan 1915 Bir Çıkarma ve Kıyı Savunmasının Anatomisi, Doç. Dr. Gültekin Yıldız; Birleşik Krallık Açısından Çanakkale Cephesi ve Alınacak Dersler, Klaus Wolf ise, The German Factor in Gallipoli 1915 başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. 

    Panel, soru cevap ve hediye takdimiyle sona erdi.

    ÇANAKKALE, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow