hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seri muhakeme usulü ile bir ayda 240 dosya karara bağlandı

    Seri muhakeme usulü ile bir ayda 240 dosya karara bağlandı
    expand

    Seri muhakeme usulü ile bir ayda 240 dosya karara bağlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-BURSA Adliyesinde oluşturulan 'Seri Muhakeme Usulü Soruşturma Bürosu'nda son bir ayda 240 dosya sonuçlandırıldı.  Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, “Tek bir amacımız var; herkese eşit olarak adalet hizmeti vermek ve bunu en kısa sürede doğru kararlar ile gerçekleştirerek vatandaşlarımıza hissettirmektir” dedi.

    Adalet Bakanlığı, Yargı Reformu kapsamında yapılan düzenlemeler doğrultusunda Bursa Adliyesi’nde Başsavcılık tarafından oluşturulan  'Seri Muhakeme Usulü Soruşturma Bürosu',  1 Ocak 2020 tarihinden itibaren 240 dosyayı sonuçlandırdı. Bursa Adliyesi’nde iki ayrı Asliye Ceza Mahkemelerinde etkin ve hızlı yargılama sağlayarak,  hem mahkemelerin hem savcılığın yükünü azaltan seri muhakeme usulü ile yargının yükü azalmaya devam ediyor. Yeni yılın ilk günü açılan büroya geçen bir  aylık süre içerisinde bin 503 dosya geldi ve bu dosyaların 240'ı Cumhuriyet Savcısının şüpheliye ettiği teklif neticesinde sonlandı. 10 dosya da sanıklar usulü kabul etmezken, 240 dosyada Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Savcısının teklifini olduğu gibi aynı gün içerisinde onaylanarak  kapandı.

    Seri Yargılama Usulü ile basit suçların yargılamasında yakalanan ilerlemeden memnun olduklarını dile getiren Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, “Tek bir amacımız var; herkese eşit olarak adalet hizmeti vermek ve bunu en kısa sürede doğru kararlar ile gerçekleştirerek vatandaşlarımıza hissettirmektir” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow