hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali başladı

    Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali başladı
    expand

    Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE Valiliği ile Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ortaklığında 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali, 13 ülkeden yaklaşık 780 çocuğun katılımıyla başladı. Dans gruplarının kendi kültürlerini yansıtan kıyafetleriyle katıldığı kortej, renkli görüntülere sahne oldu.

    Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çanakkale Valiliği ve ÇAFAD işbirliğiyle düzenlenen 2’nci Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali, kortej ile başladı. Ukrayna, Azerbaycan, Moldova, Gürcistan, Kazakistan, Osetya, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Makedonya, KKTC ve Türkiye olmak üzere 13 ülkeden yaklaşık 780 çocuğun katıldığı festivalin korteji, Golf Aile Çay bahçesini önünden başladı. Kordon boyunu takip eden kortej, şehir merkezinde renkli görüntülere sahne oldu.

    Dans grupları, Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda, 23 Nisan günü düzenleyecekleri dans gösterilerinden mini bir performans sergiledi. Gösterilerin devamı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İskele Meydanı’nda izleyiciyle buluşacak.

    Festival boyunca halk dansları toplulukları çatısı altındaki çocuklar ve eğitmenler, zengin Anadolu kültürünün, barış ve sevginin önemli bir boyutunu teşkil eden Troya ile bölgenin kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayacak.

    Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow