hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankırı'da sokak hayvanlarına 630 kilogram mama

    Çankırıda sokak hayvanlarına 630 kilogram mama
    expand

    Çankırı'da sokak hayvanlarına 630 kilogram mama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Belediyesi, 2020 yılının ilk yarısında sokak hayvanları için 630 kilogram mama dağıtımı yaptı, 850 sokak hayvanının ise acil ve tıbbi müdahalesini gerçekleştirdi.
    Koronavirüs önlemlerini devam ettiren Çankırı Belediyesi, pandemi döneminde de sokak hayvanlarının en büyük destekçisi oldu. Yaz ve kış aylarında sokak hayvanlarının beslenme, bakım ve tedavisi için çeşitli çalışmalar yürüten belediye ekipleri, 6 ay içerisinde 630 kilogram mamayı sokak hayvanları için besleme noktalarına ulaştırdı. 630’u köpek, 220’si kedi olmak üzere yardıma muhtaç 850 sokak hayvanı ise veteriner hekim gözetiminde acil ve tıbbi müdahaleden geçti. Baykuş, leylek, karga, kaplumbağa, kirpi, şahin gibi 62 yaban hayvanının ilk yardım ve acil müdahalesi de gerçekleştirildi.
    Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, virüsün ülkemizde ilk görüldüğü 10 Mart tarihinden itibaren besleme noktalarını mama ile doldurmaya devam ettiklerini belirterek "Virüse karşı alınan tedbirler kapsamında sokaklarımızda insan yoğunluğunun azalması ve iş yerlerinin kapalı olması sebebi ile sokak hayvanlarımızın yiyeceklere ulaşmasını ve sağlık sorunlarına acilen müdahale edilmesini sağladık.  Çankırı Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın da desteği ile can dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow