hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankırı'da Vali Çevik'e yapılan terör saldırısında ölenler anıldı

    Çankırıda Vali Çevike yapılan terör saldırısında ölenler anıldı
    expand

    Çankırı'da Vali Çevik'e yapılan terör saldırısında ölenler anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI'da, 5 Mart 1999'da Vali Ayhan Çevik'e yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Nurettin Cinsoy, öğrenci Emrah Ersoy ve Fatma Dönmez ile esnaf Alpay Evirgen, olayın gerçekleştiği sokakta anıldı. 
    Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce düzenlenen anma programına Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, kurum yetkilileri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından, olayı bizzat yaşayanlardan Vali Ayhan Çevik’in şoförü olan Muammer Altınsoy, kısa konuşma yaptı. Altınsoy, "Sayın Valimizi evden aldıktan sonra bu istikametten geldik. Bu köşede patlama oldu. Alpay Evirgen kardeşimiz burada oturuyordu. Her geçişimizde kalkar selam verirdi sayın valimize. 21 yıl geçse de unutmadık. Bu programı yapanlara teşekkür ediyorum" dedi.
    Yapılan duanın ardından program sona erdi. TİKKO terör örgütü tarafından Cumhuriyet Mahallesi Şehit Nurettin Cinsoy Sokak üzerinde gerçekleştirile bombalı saldırıda Vali Çevik, başından yaralanmıştı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow