hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kuraklık desteği çiftçilerimize fayda sağlayacak'

    Kuraklık desteği çiftçilerimize fayda sağlayacak
    expand

    'Kuraklık desteği çiftçilerimize fayda sağlayacak'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, "100 TL kadar verilecek olan kuraklık desteğinin bir an evvel üreticilerimizin hesaplarına aktarılmasını talep ediyoruz. Verilecek olan kuraklık desteği çiftçilerimize fayda sağlayacaktır" dedi.
    Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda konuştu. Gamzeli, Çankırı'da çiftçilerin yaşanan kuraklık nedeniyle zor durumda olduğunu söyleyerek "İlimiz her yönüyle son yılların en büyük kuraklık afetini yaşadı. Kuraklık afeti yaşayan çiftçilerimiz maddi olarak zor bir dönem geçirmektedir. Yaşanan kuraklık sebebiyle çiftçiler borçla aldığı mazotu, gübreyi, ilacı, el borcunu ve kredisini vadesi gelmesine rağmen ödeyemedi. Çiftçilerimizin bu şartlar altında borçlarını ödeme imkanları yoktur. Bu sebeple borç ertelemesinin başlatılmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz" dedi.
    Gamzeli, çiftçilerin önümüzdeki günlerde ekim hazırlığına başlayacağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız 4 Haziran'da Zonguldak'ta yaptığı konuşmada kuraklık yaşayan üreticilerimize dekar başına 100 TL kuraklık desteği verileceğini müjdelemişti. 100 TL kadar verilecek olan kuraklık desteği bir an evvel üreticilerimizin hesaplarına aktarılmasını talep ediyoruz. Verilecek olan kuraklık desteği çiftçilerimize fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow