hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi' Çankırı’da

    Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Çankırı’da
    expand

    'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi' Çankırı’da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale savaşları dönemine ait materyaller ve dijital gösterilerin sunulduğu 'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi' TIR'ı ziyarete açıldı.
    Bakanlığa bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından oluşturulan ve 'Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale' ülküsüyle Çanakkale'den yola çıkan, 'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi' Çankırı'da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Atatürk Anıtı yanındaki otoparkta ziyarete açılan müze, yarın akşam 18:00'e kadar ziyaret edilebilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, "Müze Çankırı’mıza geldi. Buradaki amacımız, Çanakkale ruhunu yaşatmak. Gençlerimizin, tarihimizi öğrenmesini sağlamak. Biz burada koordinasyonu sağladık. Halkımızın 2 gün ücretsiz olarak müzemizi pandemi kuralları çerçevesinde gezebilecek" dedi.
    Mobil müze ile ilgili bilgi veren proje koordinatörü Engin Karataş, "Müzemizin içerisinde 7 ayrı vitrin bulunmakta. Bu vitrinlerde savaş eserlerimiz, belgeseller, görseller ve dış sesle beraber halkımıza Çanakkale savaşları anlatılmakta. Pandemi sebebiyle ilgili önemleri aldık, 10 kişilik gruplar halinde alıyoruz misafirlerimizi. Bugün 56'ncı ilimiz Çankırı’dayız. İnşallah 2 yıl boyunca tüm Türkiye’yi gezeceğiz. Bu tarihi mirasımızı gençlerimize, Çanakkale’ye gidememiş dezavantajlı vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Onlara mirasımızı tanıtmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow