hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Çankırı Sarımsaklı Et' yemeği tescillendi

    Çankırı Sarımsaklı Et yemeği tescillendi
    expand

    'Çankırı Sarımsaklı Et' yemeği tescillendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'nın yöresel lezzetlerinden, 'Çankırı Sarımsaklı Et' yemeği, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesi ile tescillendi.
    Çankırı'nın yöresel lezzetlerinden, 'Çankırı Sarımsaklı Et' yemeğinin tescillenmesiyle ilgili Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Programa, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı katıldı. Burada konuşan Başkan Esen, Çankırı Yoka (İnce) Ekmek Muskası, Çankırı Kaya Tuzu, Çankırı Küpecik Peyniri ürünlerinde de yaptıkları coğrafi işaret başvurularının tamamlandığını ve inceleme sürecinin devam ettiğini belirtti.
    Başkan Esen, "Bir şehrin yolu, suyu, kaldırımı, sanayisi ne kadar önemliyse mutfak kültürü de o kadar önemlidir. Bizler köklü ve zengin bir mutfak kültürüne sahip bir şehrin halkıyız. Bize düşense böyle bir mirasa hakkını vererek sahip çıkmak, markalaştırmak, diğer tüm şehirlere ve hatta dünyaya tanıtmak ve ticari platformlarda yer almalarını sağlamak." dedi.
    Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ise, "Çankırı has ince ekmek muskası, kaya tuzu bir de Çankırı küpecik peyniriyle ilgili başvuru işlemleri devam ediyor. Bugün de sarımsaklı et ile ilgili tescil alındı. Hayırlı olsun" diye konuştu. Asan, daha sonra Başkan Esen'e, 'Çankırı Sarımsaklı Et' yemeğinin Marka Tescil Belgesini takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow