hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankırı’da ‘Dönüşüm Vagonu’nun tanıtımı yapıldı

    Çankırı’da ‘Dönüşüm Vagonu’nun tanıtımı yapıldı
    expand

    Çankırı’da ‘Dönüşüm Vagonu’nun tanıtımı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi tarafından ‘Dönüşüm Vagonu’ tanıtımı gerçekleştirildi.
    Programa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkan Vekili Özlem Demirci, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’ne kazandırılan, kullanılmayan tren vagonundan dönüştürülen ve içerisinde atık malzemeler kullanılan ‘Dönüşüm Vagonu’nun tanıtımı yapıldı.
    Okul Müdürü Mehtap Meydaneri, "Geri dönüşüm ihtiyacı ikinci dünya savaşı sonrasında ortaya çıkan kaynak sıkıntılarıyla kendini göstermiş, buna bağlı olarak pek çok büyük devlet geri kazanım bilincini toplumlara yayılması için çalışmalar başlatmıştır. Daha sonraki dönemlerde, atık miktarının artmasıyla birlikte ülkemizde de çeşitli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir" dedi.
    Ülke kaynaklarının gelecek kuşaklara aktarılması için verimli kullanılması gerektiğini de söyleyen Meydaneri, "Bu güzelliklerin gelecek nesillere aktarılması için şimdiden önlem almak bu kaynakların doğru kullanımı büyük önem arz etmektedir. Çevreyi korumak doğanın verdiği olanakları ona zarar vermeden kullanmak insanların temel görevi olmalıdır. Sağlıklı yaşam sağlıklı çevreyle olur ki gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi
    Meydaneri’nin konuşması sonrasında grafiti sanatçısı Hasan Ali Yıldırım, vagon dışında canlı performans sergiledi. Gelen konuklar da vagona boyama yaptı. Dönüşüm vagonunun gezilmesi sonrasında okulun resim öğrencileri tarafından hazırlanan sergi gezildi. 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri tarafından yapılan 80 eser büyük beğeni aldı. Milletvekili Akbaşoğlu, gayreti ve özverili çalışmalarından dolayı hem öğrencileri hem de öğretmenleri tebrik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow