hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rektör Ayrancı: Çocuklarımız küçük sınıflar yerine üniversitelerin büyük sınıflarında ders alsın

    Rektör Ayrancı: Çocuklarımız küçük sınıflar yerine üniversitelerin büyük sınıflarında ders alsın
    expand

    Rektör Ayrancı: Çocuklarımız küçük sınıflar yerine üniversitelerin büyük sınıflarında ders alsın

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı, "Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'a ve bütün üniversitelere bir teklifte bulunmak istiyoruz. Çocuklarımız bu küçük sınıflarda okumak yerine, üniversitelerin büyük sınıflarında ders alsınlar. Bunu hep birlikte planlayalım, konuşup anlaşalım, saatlerini belirleyelim" dedi. 
    Rektör Ayrancı, üniversitede yaptığı açıklamada, koronavirüs sürecinde okulların uzaktan eğitime geçmesi gibi çözümlerin denendiğini anımsattı. Okullarda öğrenci sayısının fazla olduğunu, öğrencilerin üniversite dersliklerinde eğitim görmelerini istediğini belirten Ayrancı, "Bir veli, bir baba olarak da duruma baktığımda görüyorum ki ilköğretim okullarında öğrenci sayısı fazla, sınıflar küçük. Bu konuyla ilgili şu an çeşitli tedbirler düşünülüyor. Fakat bunların yetersiz olması da mümkün. O nedenle biz, Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak önce Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'a ve bütün üniversitelere bir teklifte bulunmak istiyoruz. Çocuklarımız bu küçük sınıflarda okumak yerine, üniversitelerin büyük sınıflarında ders alsınlar. Bunu hep birlikte planlayalım, konuşup anlaşalım, saatlerini belirleyelim. Çocuklarımız büyük alanlarda, büyük kampüslerde, sosyal mesafeye uygun koşullarda eğitimlerini alsınlar" dedi.
    'YETERİ KADAR DERSLİĞİMİZ VAR'
    "20 öğrenci küçük bir salonda ders alacağına, dört katı büyük yerde ders alsın. Mesela 400 kişilik yerde 20 kişi ders alacak" diyen Ayrancı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
    "Yani sosyal mesafe uygun olacak. Bunun sadece Çankırı ölçeğinde değil, bir halka gibi Türkiye ölçeğine yayılacağını düşünüyorum. Örgün eğitimimiz devam etse bile biz fedakârlıkta bulunarak, masrafsız şekilde kendi büyük kampüs alanlarımızda çocuklarımızın ders almaları teklifini yapıyoruz. Yeteri kadar dersliğimiz var. Bunların en küçüğü bile bir ilkokul sınıfının 3-4 katı büyüklüğünde. Dolayısıyla bizim sınıflarımızda bulaş riski daha az. Bu bize tabi ki büyük bir sorumluluk yükleyecek ama biz üniversite olarak tüm pandemi döneminde olduğu gibi yine ülkemiz, çocuklarımız, geleceğimiz için sorumluluğumuzun bilincinde davranarak bu yükün altına girmeye hazır olduğumuzu bildiririz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow