hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Kızılay, Çankırı'da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

    Türk Kızılay, Çankırıda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor
    expand

    Türk Kızılay, Çankırı'da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - TÜRK Kızılay Çankırı Şube Başkanı Ahmet Ulusoy, 152'nci yılını geride bırakan Türk Kızılay'ının yardımseverlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini söyledi.
    Başkan Ahmet Ulusoy, Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 152'nci yıl dönümü nedeniyle basın mensuplarına açıklama yaptı. Ulusoy, dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 152'nci yılını geride bırakan Türk Kızılayı'nın yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini söyledi. Ulusoy, Türk Kızılayı'nın Çankırı'da yaptığı faaliyetlere ilişkin şunları söyledi:
    "Koronavirüs salgını nedeniyle karantina için ilimize Katar, Kuveyt ve İngiltere'den gelen 698 kişinin sahur, sabah, öğle ve akşam yemekleri şubemizce karşılanmış olup, talepleri doğrultusunda ihtiyaçları karşılanarak karantina bitişinde evlerine uğurlanmıştır. Ramazan ayında sıcak yemek dağıtımımızı yaptık. Şubemiz tarafından 36 bin liralık maske temin edilerek ilgili kurumlara teslim edilmiştir. Her yıl olduğu gibi yine bu yıl da fazlalaştırarak gıda kolisi, gıda çeki, kavurma, giyecek ve hijyen malzemeleri ihtiyaç sahiplerine teslim edilmiştir. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza zekat yardımı yapılmıştır. Ayrıca günlük hayatlarından fedakarlık yaparak Türk Kızılayı Çankırı şubemizin faaliyetlerine katılan gönüllülerimize ve Genç Kızılay ekibimize ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum."
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow